Dny se krátí, očekávaná PlayStation 4 exkluzivita The Last of Us Part II je za rohem. Aby nás americké studio Naughty Dog ještě více nalákalo, připravil si viceprezident, kreativní ředitel a scénárista Neil Druckmann výživnou ukázku.

Z The Last of Us Part 2 jsme viděli dvacet minut. V první části videa se Druckmann zaměřil na nejdůležitější aspekty hry, představil příběh a herní mechanismy. Při tom jsme viděli jeden připravený sestřih za druhým. Nepřerušované gameplay záběry začaly od 14. minuty. Ty mají osm minut a dosud jsme je neměli možnost vidět.

Známý vývojář ukázal zničené město a rozmanité možnosti hlavní hrdinky Ellie, která dokáže plavat, používat lano, vylézt na určitá místa, jezdit na koni nebo využívat člun. Poté jsme zamířili do Seattlu, kde se setkáváme s dvěma frakcemi, kterým Ellie bude čelit. K tomu nás bude ohrožovat široká škála infikovaných, včetně úplně nových druhů. Velkým problém budou pro Ellie představovat psi. Ti ji mohou ucítit a vystopovat. Na druhou stranu Ellie má možnost schovat se ve vysoké trávě nebo zalézt pod auto.

V osmiminutové ukázce bojuje Ellie o život na nepřátelském území s cílem dostat se do nemocnice. Při hraní bude důležitý průzkum rozmanitého a rozsáhlého světa. Ellie umí vyrábět užitečné nástroje, aby dokázala vzdorovat silnějším nepřátelům. Proti nim bude mít výhodu ve své mrštnosti. Zdá se, že v Naughty Dog využili to, co se o otevřeném světě naučili u Uncharted 4 a Uncharted: The Lost Legacy. I v The Last of Us Part 2 bude více cest k cíli, které hráči mohou prozkoumat, když budou chtít.

Jedna ze zajímavějších částí přišla na konci dema, když Ellie narazila na NPC protivníka, který hrál na handheldu PlayStation Vita. Jak se ukázalo, dotyčný si krátil dlouhou chvíli u Hotline Miami.

Každopádně, tahle akční adventura, která vyjde 19. června letošního roku exkluzivně na PlayStation 4 s českými titulky, bude opravdu brutální a krvavá. Recenzi pro vás již připravujeme. Těšit se můžete i na jedno překvapení.

Přečtěte si také: Vzestupy a pády The Last of Us Part II - Jak vznikala jedna z nejočekávanějších her letošního roku?