Z Tokyo Game Show 2021 přicházejí nové detaily o Elden Ring od FromSoftware, autorů akčních hardcore RPG titulů jako Dark Souls, Sekiro: Shadows Die Twice nebo Bloodborne.

Yasuhiro Kitao z japonského studia, který má na starost propagaci a marketing, během živého vysílání vysvětlil, že Elden Ring bude mít tradičně vysokou úroveň náročnosti, ale hra nebude obtížná jen proto, aby byla těžká. Spíše je navržena tak, aby hráč měl pocit úspěchu, když překoná výzvu nebo objeví něco nového. Vysoká obtížnost je podle něj nezbytný nástroj k dosažení tohoto cíle.

Elden Ring si proto neklade za cíl být nemilosrdnou nebo nespravedlivou hrou, ale spíše nabízí několik řešení, jak si pomoci. Kitao připomíná možnost přivolat si na pomoc další hráče. Kromě toho bude k dispozici stealth ze Sekira. Umožní vám se proplížit za nepřítele a zabít ho. Pokud budete mít potíže s dokončením obzvláště obtížného dungeonu, můžete se vydat jinam a vrátit se do něj až více natrénujete a vylepšíte svou postavu v méně náročných dungeonech.

Jinými slovy, Elden Ring podrobí hráče zkoušce, ale nebude příliš frustrující. U předchozích her od FromSoftware nebyla o frustraci z náročných soubojů nouze.

Elden Ring bude mít tradiční temnou fantasy atmosféru, ale zároveň se od titulů FromSoftware bude lišit. Jedním z výrazných rozdílů je otevřený svět a jeho propojení s četnými dungeony, které jsou vytvořeny lineárnějším stylem. Dungeony budou malé nebo střední. K nim se přidají ještě takzvané legacy dungeony, které představují rozsáhlé hrady nebo jiná „typická“ prostředí podobná těm z Demon's Souls a Dark Souls.

Po fantasy světě budeme cestovat na přízračném koni jménem Reima, kterého si můžete kdykoli (kromě dungeonů) přivolat. Na svém věrném oři budete moci bojovat, což se zejména při střetu s obtížnějšími nepřáteli bude hodit, například při souboji s drakem.

Podle dotyčného je svět Elden Ringu obrovský a nebezpečný, i když jiným způsobem než dungeony. Nečekejte, že vám někdo bude říkat kam máte jít. To záleží čistě na vás. Během průzkumu světa budete nacházet části map, které vám pomohou v orientaci a můžete si na nich vyznačit cestu.

Ruku v ruce s těmito informacemi přichází první obrázek z multiplayeru.

Elden Ring vyjde 21. 1. 2022 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.