Stále více se zdá, že Konami vydání eFootballu uspěchala. Bezplatný fotbal slibuje na začátek podzimu. Postupně se ale dozvídáme o věcech, které budou ve hře v prvních dnech, týdnech a možná měsících chybět. Ze začátku půjde de facto o demoverzi, jež se bude postupně rozrůstat o další obsah.

Hráči se musejí smířit s absencí nových herních mechanik, animací, a dokonce některých kopů. Dnešní gameplay trailer tak nekoresponduje s tím, co na podzim dostaneme. Podle mluvčího Konami vývoj těchto věcí trvá dále, včetně rychlých přihrávek. Je to z důvodu přechodu na Unreal Engine.

Majitelé PS5 se budou muset zatím obejít bez podpory hmatové odezvy a adaptivních spouští ovladače DualSense. I tato novinka se do eFootball dostane později.

„Chceme, aby si fanoušci mohli eFootball zahrát co nejdříve, proto hru vydáme s omezeným počtem týmů a režimů. Další podrobnosti přineseme brzy,“ dodává Konami.

Na startu alespoň bude nový systém posuzující fauly a nový zoom kamery pro souboje na křídle.

eFootball dorazí na podzim letošního roku v bezplatné verzi pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Později dojde i na iOS a Android verze. Během podzimu dorazí cross-play mezi konzolemi a počítačem. Dále režim budování týmu a na online ligy. V zimě bude přidána podpora ovládání mobilní verze na gamepadu, plnohodnotný cross-play se všemi platformami a profesionální a amatérské esport turnaje.

Dříve Konami uvedla, že plánuje jednotlivé herní módy jako volitelné dodatečné balíčky, aby se hráči mohli rozhodnout, do čeho investují své peníze. Jedním z těchto DLC bude režim Master League.