Trvalo to dlouho, déle, než si mnozí představovali, ale konečně se blíží plnohodnotná verze fotbalu od Konami. eFootball 2022 ve verzi 1.0.0 vyjde 14. 4. letošního roku a změní spoustu věcí v bezplatné hře, která v září 2021 odstartovala jednou velkou katastrofou.

„Po šesti měsících od prvního vydání v září loňského roku věříme, že jsme dosáhli úrovně kvality, se kterou jsme spokojeni,“ píše Konami v tiskové zprávě.

S vydáním aktualizace dojde k opravě chyb a problémů a přibydou nové funkce. Celkově by měla být herní podoba eFootballu mnohem lepší, včetně grafiky, fyziky a samotné hratelnosti. Například došlo ke změně výchozího mapování kláves z důvodu intuitivnější obrany.

Dále se zvýší rychlost přihrávek a nová mechanika má brát zase v úvaru energii odrazu míče jako faktor zrychlení. Výsledkem je prý rytmická hra. V neposlední řadě Konami zmiňuje vylepšení trajektorie střel, rychlost střel, poměr střel na branku, realističtější pohyby při driblingu, zvýšenou přesnost při ovládání míče a lepší reakce na povely ke sprintu.

Hráče může potěšit jednoduché ovládání fint, nový ostrý kop a také nový systém pro vylepšené online připojení a snížení odpojení od serverů.

Další změnou po aktualizace bude režim Creative Team, jenž se změní na Dream Team. Tady nepůjde pouze o to získat nejlepší hráče a trenéry. Hráče totiž můžete rozvíjet podle svého oblíbeného herního stylu a téměř bez omezení je utvářet. Se svým týmem snů se pak utkáte proti týmům snů jiných hráčů.

Tvůrci mezitím pracují na zlepšení doby odezvy a hodlají vše sledovat a podle potřeby vylepšovat, aby zajistili optimální fotbalový zážitek.