Ačkoliv MMORPG Star Wars: The Old Republic od EA a BioWare vyšlo už v roce 2011 a během let prošlo mnoha změnami, stále se těší dobrému zdraví. Jednoduše řečeno: hra pořád slušně vydělává a představuje jeden z velmi vzácných příkladů stále fungujícího projektu, jehož příběh spadá do tzv. Legends kontinuity. Tudíž není součástí stávajícího kánonu Star Wars. Vypadá to ale, že z pohledu EA už v BioWare není na předalekou galaxii místo.

Podle serveru IGN má Electronic Arts chystat přesun vývoje Star Wars: The Old Republic z BioWare do studia Broadsword Online Games, které aktuálně spravuje MMO klasiky Ultima Online a Dark Age of Camelot. Studio tvoří bývalí zaměstnanci firmy Mythic Entertainment a jedním ze zakladatelů je Rob Denton, bývalý viceprezident BioWare, který na The Old Republic pracoval na samém začátku vývoje. MMORPG ze světa Star Wars se tak může svým způsobem vrátit domů.

Zdroje IGN uvádějí, že dohoda o přesunu správy Star Wars: The Old Republic mezi EA a Broadsword Online Games, která má zajistit pokračující vývoj a aktualizace, může být uzavřena již velmi brzy, konkrétně v průběhu letošního června/júna. Na hře aktuálně pracuje 70 až 80 vývojářů, z nichž více než polovinu má čekat přesun do Broadsword Online Games, zatímco zbytek by měl mít možnost zapojit se do tvorby jiných projektů v rámci struktury EA.

Důvodem této změny je snaha EA zajistit, aby se mohli v BioWare soustředit pouze na chystané fantasy Dragon Age: Dreadwolf a nový Mass Effect. V oficiálním prohlášení, které server IGN obdržel, zástupce Electronic Arts ale pouze potvrdil, že společnost zvažuje, jak zajistit hře i tvůrčímu týmu co nejlepší možnost růstu a vývinu, přičemž tento proces zahrnuje i komunikaci s Broadsword Online Games. Cílem EA je prý udělat to, co je nejlepší pro samotný titul a jeho hráče.

„Téměř 12 let po vydání zůstává Star Wars: The Old Republic úspěchem a jeho oddaná a zapálená komunita dál roste. Jsme nesmírně pyšní na práci, kterou tým odvedl. a budoucnost hry a komunity je nadále velmi zářivá,“ dočteme se také v prohlášení EA. I když má tedy Electronic Arts pověst firmy, která v minulosti s velkou oblibou rušila všechny možné hry i samotná vývojářská studia, v případě Star Wars: The Old Republic se zjevně s ničím takovým nepočítá. Pouze se změní studio, které bude MMORPG dál spravovat, zatímco týmy zodpovědné za Dragon Age a Mass Effect by mohly získat nějaké ty posily a/nebo zdroje navíc.