Cinematic trailery jsou dobrá věc. Mají smysl, obzvlášť v žánru MMORPG. Téměř vždy nabídnou působivou, velkolepou a efektní podívanou, která funguje jako skvělá reklama, a tak nikdo příliš neřeší, že ta podívaná vůbec neodpovídá tomu, jak samotná hra vypadá. Nebo že jakékoliv reálné vyprávění je zpravidla útržkovité, zkratkovité nebo neúplné. Hlavní zkrátka je, že se může člověk podívat na koncentrovanou porci akce a střetů vizuálně atraktivních postav, která v lepším případě snadno zláká nové zájemce. V horším případě vede alespoň k množství komentářů fanoušků ohledně srovnávání s plnohodnotnými filmy, přestože proces tvorby a účel cinematic trailerů a klasických filmů je samozřejmě zcela odlišný a nesrovnatelný.

Tohle všechno už dávno pochopili i tvůrci Star Wars: The Old Republic. MMORPG od BioWare a EA doplnily tři dnes už klasické cinematic trailery ještě před vydáním hry a dalších podobně laděných videí jsme se dočkali v souvislosti s několika expanzemi. Proto nejspíš nepřekvapí, že tu máme nový cinematic trailer s názvem Disorder, který láká na čerstvé rozšíření Legacy of the Sith. To vyšlo po nepříjemném odkladu včera v podvečer.

V traileru Disorder se vrací Darth Malgus, svým způsobem ikona Star Wars: The Old Republic. S Malgusem jsme se mohli poprvé setkat už při vydání hry v roce 2011, nyní je ale zpět, a kromě něj můžeme v novém videu pozorovat snažení a minulost dvou rytířů Jedi, mistra Orra a jeho učednice Sa’har. Opět jde o velmi prostý, ale funkční příběh, který nabízí především působivou podívanou, jež sází v první řadě na obraz a zvuk. Ten je jako vždy vybaven upravenou verzí několika skladeb od Johna Williamse, pocházejících z filmových prequelů Star Wars.

Cinematic trailer slouží také jako oslava 10 let fungování Star Wars: The Old Republic a připomínka skutečnosti, že je hra v první řadě o postavách. Navíc obsahuje prvky, které budou pro herní příběh důležité i v budoucnu. Alespoň to tvrdí kreativní ředitel BioWare Charles Boyd na oficiálním Star Wars webu. Záhadný stroj, holokron, postava Sa’har, samozřejmě sám Malgus, to všechno souvisí nejen s událostmi Legacy of the Sith, ale i s aktualizacemi, které The Old Republic rozšíří později.