Na oznámení dlouho spekulovaného návratu Jamese Bonda ve střílečce GoldenEye na prezentaci Xboxu s Bethesdou nedošlo. Fanoušci britského tajného agenta s povolením zabíjet ale nemusí smutnit. Náhradou byla večerní PC Gaming Show, kde se ukázaly dvě chystané špionážní akce, které jsou poctou Jamesi Bondovi.

Začneme retro first-person střílečkou Agent 64: Spies Never Die, která se inspirovala u klasických akcí z 90. let. Je jasně vidět, že vývojáři si vzali hodně z GoldenEye, což ale příznivcům jistě nevadí. Dokonce má i podobný grafický kabátek.

„Prozkoumejte nové lokace, plňte rozmanité úkoly a bojujte proti nejmodernější AI nepřátel z roku 1997. Vstupte do světa špionáže a akce,“ lákají autoři ze studia Replicant D6.

Hrát budete za Johna Waltera, bývalého agenta s kódovým označením 64. Ten je povolán zpět do akce, aby znovu zachránil svět. Musí chránit budoucnost před přízraky minulosti.

Každá mise se bude odehrávat v samostatném prostředí. Co se úkolů týče, budete hackovat terminály, krást tajné plány, osvobozovat civilní rukojmí a mnoho dalšího. A slibovány jsou epické přestřelky.

Pokud vás hra Agent 64: Spies Never Die nadchla, tak na Steamu najdete demo. Předběžná verze bude spuštěna v letošním roce.

To Deceive Inc. je jako Assassin's Creed pro více hráčů ve světě Jamese Bonda. Jedná se o kooperativní střílečku z pohledu první osoby, v níž bojujete proti ostatním špionům.

Vaším cílem je zůstat naživu jako poslední tajný agent. K tomu musíte využít maskování, mimo jiné se můžete převlékat za jiné postavy, které potkáte. Mohou to být hosté, zaměstnanci či členové ochranky. Takto nejen zmatete jiné agenty, ale také se dostanete do zákazných prostor, aniž byste vzbudili podezření.

Tohle krytí vám má vydržet do doby, než začnete střílet. Takže nikdy nebudete vědět, zda ten, co právě prošel kolem vás není ve skutečnosti cizí agent.

Na Deceive Inc. se můžete těšit na začátku roku 2023 ve verzích pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Podívejte se na screenshoty a gameplay trailer: