Vypadá to, že EA se poučilo z chyb svých a velkých firem jako je PlayStation. Alespoň v případě Dragon Age: The Veilguard. Hráči, co titul budou hrát přes Steam si totiž nebudou muset nainstalovat EA App.

Je to překvapení, protože k hraní hry od EA na Steamu zpravidla potřebuje jednak stáhnutého klienta, tak účet u EA. Je to případ i velkých hitů jako The Sims 4 nebo dalšího ročníku EA Sports FC 25. Dragon Age Inquisition po hráčích dokonce chce stáhnout předchozího klienta od EA – Origin. Praktika to je častá i u konkurence, pokud si budete chtít na Steamu zahrát Skull and Bones, až připluje v srpnu, připravte si účet u Ubisoftu. A také si připomeňme fiasko, když Helldivers II začali požadovat účet u PlayStationu.

Ale čest výjimkám a Dragon Age: The Veilguard do nich patří. V příspěvku na X BioWare potvrdili, že hra bude plně nativní se Steamem a ke hraní nebude potřeba EA App. Stránka v obchodě toto tvrzení potvrzuje. Podle ní ani nebude potřeba žádný další účet. Vývojáři také zmiňují, že je RPG plně verifikováno pro Steam Deck.

Odpovědi na X jsou plné chvály a nadšení. „Snad se totéž stane i starším Dragon Age titulům a třeba jich víc vyjde na GOG jako Origins,“ píše jeden z fanoušků.

Dragon Age: The Veilguard ještě nemá potvrzené datum vydání, ale mělo by to být ještě letos, a to pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series S/X. Při čekání na konkrétní datum si můžete přečíst, jak hra nakládá s obsahem pro dospělé a jak si hráči budou moci nastavovat obtížnost. Datum bude odkryto koncem léta, možná za měsíc na Gamescom v Kolíně nad Rýnem, kde hra nebude v hratelné podobě.