Když v roce 2018 vyšlo první severské dobrodružství Krata, mnozí fanoušci PlayStationu volali po návratu starých dílů God of War z éry druhého a třetího PlayStationu. Možná se jim po letech přání vyplní, protože podle nepotvrzených zpráv má Sony chystat remaster původní trilogie.

S informacemi přišel insider Nick Baker z portálu XboxEra. Podle něho by k návratu původních tří dílů God of War mohlo dojít, ale už neví, v jaké fázi by přípravy byly a kdy k vydání dojde. Na druhou stranu nemáme očekávat remaster God of War: Ascension z roku 2013. To je totiž čtvrtý díl.

Pokud má Sony v plánu znovu hráčům nabídnout trilogii God of War v řecké mytologii, tak doufejme, že to opravdu budou remastery a ne obyčejné porty. V roce 2025 oslaví první God of War 20. výročí, tak možná u této příležitosti? God of War 2 následovalo v roce 2007 a třetí díl potom v roce 2010.

Poslední díl, God of War: Ragnarök, nedávno obdržel bezplatné rozšíření Valhalla. Senior scenárista Orion Walker později lákal na to, že závěrečné titulky nejsou koncem příběhu. Jak víme, Valhalla je nejen roguelike módem, ale také epilogem Krata, tak uvidíme, co dalšího pro nás vývojáři chystají.