Crystal Dynamics, tvůrci série Tomb Rairder, odhalili třetího hrdinu, který po vydání rozšíří řady hratelných superhrdinů akční adventury Marvel’s Avengers. Hra nejprve nabídne šest hrdinů v podobě Kapitána Ameriky, Iron Mana, Hulka, Thora, Black Widow a Ms. Marvel (Kamala Khan). Tahle parta se bude postupně rozrůstat o další jména.

Už nějakou dobu víme, že se do týmu přidá Hawkeye (Clint Barton) a na začátku roku Spider-Man, který bude exkluzivně pro PS4 a PS5 verze Marvel’s Avengers. Nyní byl potvrzen příchod třetího hrdiny, který dorazí jako první. Tím je Kate Bishop, tedy třetí verze Hawkeye. Není tak divu, že společně s Clintem Bartonem (první Hawkeye) sdílí podobné schopnosti a dovednosti. Oba mají luk a nosí oblečení s fialovou barvou.

Podle vývojářů bude mít Kate ve srovnání se šesti startovními hrdiny vlastní jedinečnou sadu dovedností a schopností, což by měl mít každý nový hrdina. Bohužel ale nevíme, jaký vztah bude mít s Clintem.

Také víme, že už na konci příštího měsíce se ve hře objeví nová operace s názvem Taking AIM, která představí nového padoucha a novou záhadu. Příběh Taking AIM začne krátce po ukončení kampaně Reassemble a je první polovinou příběhu dvou nových hrdinů. Tento příběh načte Kate Bishop v říjnu/októbri a v listopadu/novembri v něm bude pokračovat Clint Barton. Ten „položí základy pro to, co bude následovat“.

Přečtěte si také: Každý superhrdina v Marvel's Avengers bude mít svůj Battle Pass

Hodí se zopakovat, že dodatečný obsah v podobě hrdinů, misí a dalších věcí bude zdarma pro všechny majitele hry. Za peníze budou pouze kosmetické doplňky. O jejich systému jsme se více rozepsali zde.

Kromě nových hrdinů byly představeny čtyři nové typy misí pro hráče, kteří své postavy dostanou na maximální level. Jde o Villain Sectors, SHIELD Vaults, AIM’s Secret Lab a Mega Hives.

Villain Sectors jsou speciální mise, ve kterých se postavíte proti velmi silným bossům. Musíte mít svého superhrdinů na úrovni blížící se levelu 150, zatímco v SHIELD Vaults budete odemykat nové zdroje a vybavení a k tomu odhalovat další tajemství. Až se třemi kamarády se můžete zúčastnit AIM’s Secret Lab. Tyhle speciální mise jsou opět určeny pro nejvyšší levely hrdinů a budou k dispozici jednou týdně. Jejich vyvrcholením je bitva s bossy.

V Mega Hives budete zase budete bojovat v sestupných pater plných nepřátel. Čím dále sestupujete, tím vyšší je obtížnost. Pokud nepřítel porazí všechny vaše hrdiny, budete muset začít znovu od samého začátku.

Marvel’s Avengers vycházejí v pátek na PS4, Xbox One a PC. Hra obsahuje české titulky a koncem roku bude vylepšena pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Hráči, co vlastní hru na současné generaci konzolí, budou moci bezplatně upgradovat na next-gen konzoli.