Navzdory velké kritice za agresivní mikrotransakce a pay-to-win mechanismy vydělalo Diablo Immortal za pouhé dva týdny více než 24 milionů dolarů.

Nejde o oficiální údaje od Blizzardu, vyplývá to z údajů nástroje Appmagic pro průzkum trhu. Podle analytiků je Diablo Immortal druhým nejvýdělečnějším mobilním titulem Blizzardu, hned po karetním Hearthstone.

Podle stejného zdroje bylo Diablo Immortal staženo více než 8,5 milionkrát (Bizzard nedávno potvrdil 10 milionů stažení). Nejoblíbenější je v USA, odkud pramení 43 % všech příjmů. Na druhém místě je Jižní Korea s 23 %. Japonsko, Německo a Kanada tvoří 8, 6 a 3 % a zbylých 17 % příjmů pochází z ostatních trhů.

Podobné je to z pohledu stažení 26 % připadá na Spojené státy. Následují Jižní Korea, Brazílie a Japonsko s 11, 8 a 8 % podílu na trhu. Zbylých 17 % je z ostatních trhů.

Diablo Immortal se zároveň stalo nejhůře hodnoceným titulem Blizzardu z pohledu hráčů. Na serveru Metacritic kleslo uživatelské hodnocení na 0,3 z 10 (z 3800 recenzí) u PC, zatímco u iPhone/iPad má hra hodnocení 0,4 z 10 (5400 recenzí).

V obou případech Diablo Immortal přeskočilo reedici World of Warcraft: The Burning Crusade z roku 2021, která má 0,5 z 10.

Co myslíte, vadí Blizzardu tohle nelichotivé hodnocení?