Rubačka Diablo Immortal zaznamenala nejlepší start v historii známé série, pochlubil se dnes Blizzard s tím, že hra má přes 10 milionů stažení.

Není překvapivé, že toho Diablo Immortal dosáhlo. Jde o první bezplatnou hru nesoucí název Diablo. Immortal si tak každý může stáhnout do svého chytrého telefonu/tabletu s operačním systémem Android a iOS, stejně tak do počítače přes Battle.net.

Větší výzvou pro Blizzard bude udržet hráče. Mnoho fanoušků si stěžuje na nepříjemné mechanismy pay-to-win, které vytvářejí velkou nerovnost mezi platícími hráči a těmi ostatními, zejména v PvP, kde bojují hráči proti sobě.

Tato nevole je vidět na serveru Metacritic. Na známém agregátoru recenzí má Diablo Immortal ve verzi pro PC uživatelské hodnocení 0,4, zatímco u mobilních zařízení je to 0,5. Způsobeno je to přítomností loot boxů v endgame obsahu. Zjistilo se, že úplné vylepšení hrdiny stojí až 110 tisíc dolarů (2,5 milionu korun). To se snažil vysvětlovat šéf vývoje Wyatt Cheng. Přečíst si o tom můžete zde.

Popularitě Diabla Immortal teď nepomáhá další věc. Streamer Quin69 utratil 6600 amerických dolarů (cca 155 000 Kč) za mikrotransakce, aniž by získal jediný legendární drahokam nejvyšší úrovně potřebný k upgradu postavy. To jen potvrzuje dříve zmíněné odhady s cenou až 110 tisíc dolarů.

Free-to-play Diablo Immortal vyšlo 2. 6. letošního roku pro Android a iOS. Na PC jde o veřejnou betu. Hlavní příběhová kampaň má zhruba 20 hodin. V Blizzardu pracují na dalším obsahu. Cílem je každých několik měsíců vydat nový dungeon nebo zónu, včetně nového příběhového obsahu.