Před několika týdny se společnost Nacon pochlubila, že v květnu příštího roku vydá TT Isle of Man - Ride on the Edge 3. Dnes na tohle oznámení navazuje plnohodnotným trailerem, který třetí díl motocyklových závodů více přibližuje.

Představení si vzal na starost Davey Todd. Anglický jezdec má ve svých 27 letech s nebezpečným závodem na britském ostrově Man bohaté zkušenosti. V roce 2018, když se připravoval na svůj debut v závodech TT Isle of Man, tak dva měsíce trénoval na konzoli, aby se zdokonaloval ve znalostech okruhu. Díky tomu se umístil na druhém místě v celosvětových žebříčcích hry a stal se druhým nejrychlejším nováčkem všech dob v reálném závodě. V roce 2022 Davey zanechal solidní dojem, když během kvalifikačního týdne zajel nejlepší časy s kolem o rychlosti 205 km/h. Získal také umístění na stupních vítězů v kategorii Supersport a 4. místo v ultimátním závodě Suberbike Senior TT.

Zpět k samotné hře. Ta také nabídne trať dlouhou 60 kilometrů, obsahuje 264 zatáček, kde jezdci a jejich nadupané motocykly podstupují neuvěřitelné riziko, aby se pokusili získat hlavní cenu.

V TT Isle of Man - Ride on the Edge 3 se můžete těšit na veškerý oficiální obsah posledního závodu TT (jezdce, motorky, týmy, tratě) pro jedinečný a realistický zážitek. Ponoříte se přímo doprostřed závodu, jako byste tam byli osobně. Ucítíte veškeré nadšení a napětí, které k závodu patří, alespoň na to lákají tvůrci.

„Ať už soutěžíte ve třídě Supersport nebo Superbike, můžete jezdit na 32 různých okruzích a po více než 200 km cest. Jednoduše si zvolte jednoho z 38 dostupných závodníků: 21 v kategorii Superbike a 17 v kategorii Supersport,“ uvádí tisková zpráva.

Lákáni jsme také na vylepšenou fyziku, která vyžaduje větší přesnost při projíždění zatáček a brzdění.

Přesto má hra nabízet jednoduché a intuitivní ovládání s nejpokročilejší a ultra realistickou fyzikou, která přináší dokonale autentický zážitek a kvalitní simulaci. Spousta profesionálních jezdců hru dokonce používá k tréninku a zapamatování tratí.

Další novinkou je Open Roads, kdy se můžete volně pohybovat po 200 kilometrů silnic kolem ostrova Man a hledat zajímavé body a výzvy. Hlavní je samozřejmě kariéra, ale nechybí ani rychlý závod, online multiplayer a týdenní a měsíční závody.

Za vývoj třetího dílu je odpovědné italské studio Raceward, které vytvořilo RiMS Racing. Předchozí díly TT Isle of Man chystal tým Kylotonn Racing Games (KT Racing). KT Engine ale u trojky zůstává.

TT Isle of Man: Ride on the Edge 3 vyjde v květnu 2023 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch.