Na PlayStation Store dorazila PS5 verze děsivého hororu Scorn, který je inspirován kultovním Vetřelcem od H. R. Gigera. Na PC a Xboxu Series X/S je hra poměrně úspěšná a hráči i novináři si pochvalují nechutná monstra, podivné prostředí a netradiční zbraně.

Srbské studio Ebb Software se postaralo, aby Scorn na PlayStationu 5 běžel v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Také využívá možnosti ovladače DualSense, kdy haptická odezva má prohloubit ponoření hráče do tohoto světa. V něm je příběh vyprávěn prostředím, bez mluvených dialogů. Adaptivní spouště umožňují to, aby zbraně a nástroje měly odlišný pocit váhy. Světelný pruh ovladače zase znázorňuje, kolik má hráč zdraví, a ve „vhodných situacích“ bude měnit barvu.

Scorn má české titulky. Na PS Store se prodává za 949 Kč. Václav si hraní Scornu před rokem užil, i když si stěžoval na horší hratelnost a umělou inteligenci nepřátel. Nedostatky vynahradila atmosféra:

„Scorn je hororem, jaký tu snad ještě nebyl. Tvůrcům se podařilo stvořit hru, která nestojí na hratelnosti, ale vše podřizuje dojmu z ní. Atmosféra je tíživá a mnohdy i nechutná, to jsou ale možná nakonec prvky, které titul táhnou kupředu. Horší hratelnost tak zachraňuje krásný vizuál, nenapodobitelný pocit z hraní a zneklidňující nazvučení.“