Po několika dnech skončilo naznačování na oficiálním twitterovém účtu PC Game Passu. Někteří tomu sice nevěřili, ale do předplatného od Microsoftu skutečně míří Death Stranding od Hidea Kojimy.

Nejnovější hra od tvůrce série Metal Gear Solid byla vytvořena za podpory PlayStation Studios, dokonce vznikla na enginu Decima od Guerrilla Games (Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West), ale to dle všeho nebrání tomu, aby PC verze mohla být dostupná ve službě od Microsoftu.

Death Stranding bude v PC Game Passu dostupný od 23. 8. letošního roku. Součástí by měly být české titulky, stejně tak podpora ultraširokých monitorů, přítomnost fotografického módu a možnost zahrát si s odemčenou snímkovou frekvencí.

Akční adventura Death Stranding s Normanem Reedusem v hlavní roli vyšla v listopadu 2019 na PlayStation 4. V létě 2020 zamířila na PC. V září 2021 na PS5 dorazila director's cut verze, jež se v březnu letošního roku dostala na PC.

DALŠÍ SPOLUPRÁCE KOJIMY S MICROSOFTEM

Příznivci PlayStationu to nenesou dobře, ale Hideo Kojima spolupracuje s Microsoftem více. Ve spolupráci s americkou společností chystá vysněný projekt, který využije cloudovou technologii. Jinak by ho prý nebylo možné vytvořit.

Podle uniklých informací jde o dříve uniklý horor Overdose s herečkou Margaret Quelley, jež se objevila také v Death Stranding jako Mama.

Během letošní neE3 byl projekt využívající cloudové technologie oficiálně potvrzen. Kojima o něm řekl:

„Tohle je hra, kterou jsem vždycky chtěl udělat. Jedná se o zcela nový titul, který dosud nikdo nezažil ani neviděl. Dlouho jsem čekal na den, kdy na ní budu moci začít pracovat.“