Jedno z větších oznámení začátkem letošní E3 byl nadcházející příchod Death Stranding: Director's Cut. Vylepšené verze hry, která zároveň naznačuje nový obsah. K oznámení došlo v podobě pro Kojimu typicky tajnůstkářským videem, které zároveň lehce vzpomínalo na sérii Metal Gear.

O samotném Director's Cut toho moc nevíme, jen to, že má vyjít brzy a za pár týdnů bychom se měli dozvědět další informace. Titul na PlayStation 5 nicméně nedávno dostal svůj oficiální rating od společnosti ESRB. Z toho se dá vyvodit primárně to, že „brzké datum vydání“ je pravděpodobně vskutku brzké a blíž, než jsme čekali.

Přečtěte si také: Hideo Kojima chystá drastickou změnu a Death Stranding: Director's Cut pro PS5

Zajímavé každopádně je, že hra byla ohodnocena pouze pro PlayStation 5. Nikoliv tedy ani PlayStation 4, kde původně vyšla, ani PC, kde vyšla později. Vypadá to tedy, že dost možná budeme muset počítat s přímou exkluzivitou (těžké určit zda časovou, nebo ne) pro next-gen konzoli od Sony.

V neposlední řadě je tu samotný popis hry na stránkách ESRB. Ten je naprosto identický s popisem původní verze s výjimkou jedné jediné věty – „V některých pasážích mohou hráči provádět útoky z krytu (např. škrcení postavy zezadu).“ Tohle rozhodně evokuje, že by se mohl Director's Cut v některých částech soustředit na větší stealth pasáže a ještě o to více připomínat sérii Metal Gear, na kterou odkazoval již zmiňovaný teaser z E3.

Uvidíme za těch avizovaných pár týdnů, až se k nám snad donesou všechny podstatné informace.