Ačkoliv je poslední díl Call of Duty s podtitulem Modern Warfare stále plný života, jak známe Activision, tak si pro nás určitě chystají další pokračování této populární střílečky. Již několikrát jsme vás informovali o únicích, které nám napovídají, o čem by nový díl mohl být.

Dle původních zpráv má hru na starosti kultovní studio Treyarch, jež je se sérií již nesmazatelně spojeno. Mělo by se jednat již o pátý díl série Black Ops. Konkrétně se pak debatovalo o názvu Call of Duty: Black Ops Cold War, jelikož bychom se měli vrátit do historického období studené války. Velká část kampaně by se pak měla odehrávat ve Vietnamu. Pokud si ale chcete připomenout všechny uniklé informace, určitě se podívejte na některý z našich starších článků, dneska se totiž podíváme, co datamineři našli za červenými dveřmi.

Přečtěte si také: Letošní díl Call of Duty bude zasazen do období studené války

Že netušíte, co to znamená červené dveře? Hra The Red Door je tajemná střílečka publikována společností Activision, jež je dostupná na Microsoft Store pro Xbox One. Tu si však odemknete, jen pokud vlastníte nějaký klíč. Jak se však zdá, klíče nejsou veřejně k dispozici, a tak The Red Door zřejmě slouží jen k vývojářským účelům v době koronaviru. Jak ale poukázal magazín VG247, aplikace The Red Door se dříve objevila i na PS4 a tam měla kódové označení “EP0002-CUSA20074_00-COD2020INTALPHA1”. Vidíte to tam? COD2020INTALPHA1. Je tak téměř jasné, co tyto červené dveře obsahují. Řada hráčů dokonce hlásí, že se jim podařilo aplikaci stáhnout. V systému pak název překvapivě nebyl stejný jako na obrázku, ale Call of Duty: Black Ops CIA.

Tím ale zdaleka informační nášup nekončí. Dát totiž takovou věc k dispozici dataminerům, je téměř jako oznámit samotnou hru. Twitterový účet nazvaný Prototype Warehouse sdílel názvy několika souborů, které se jim podařilo vydolovat z této aplikace. 

Podle dataminerů se výše zmíněné soubory týkají připravované kampaně. Dle názvů je jasné, že se ve hře dostaneme na různá místa a kromě dříve zmíněného Vietnamu se podíváme i do Ruska, Německa a Nikaraguy.

Druhá série názvů má být kódové označení map pro multiplayer. Jak se zdá, minimálně se ve hře více hráčů podíváme do Ameriky.

Tento osamělý název se má vztahovat k Zombie módu. Zombíci sice v posledním díle chyběli, ten však nemělo na starosti studio Treyarch, je tak velmi pravděpodobné, že se k pochodujícím mrtvolám zase vrátíme a možná budeme využívat i nějaké to stříbro.

Poslední sada názvů se týká battle royale módu Warzone.

Díky těmto datům si tak můžeme vytvořit alespoň malý obrázek o tom, co si pro nás nové Call of Duty chystá. Věříme také, že se nám jeho ohlášení blíží a možná k tomu dojde již tento týden na Xbox Games Showcase, který se bude odehrávat ve čtvrtek 23. 7. v 18:00.