Daniel Vávra, hlavní designér, scénárista a režisér původní Mafie: The City of Lost Heaven, se vyjádřil k nadcházejícímu remaku kultovní české klasiky a nebere si servítky.

„Dát Tomovi za parťáka Shreka, Hulka, Paulieho The Froga, nebo kdo to je, to posunulo do next genu. Těším se, až bude po gangsterech házet náklaďáky plný vybuchujících barelů,“ komentuje Vávra první gameplay záběry z Mafia: Definitive Edition.

Tvůrce středověkého RPG titulu Kingdom Come: Deliverance si myslí, že jsou zbraně v remaku k smíchu a je vidět, že je dělal někdo, kdo v životě nedržel zbraň v ruce.

Přečtěte si také: Remake Mafie a její hratelnost se nám konečně blíže ukázaly v oficiálních gameplay záběrech

Někteří na Vávru reagují a oponují, že Mafia: Definitive Edition vypadá zatraceně dobře, město má úžasnou atmosféru 20. a 30. let minulého století a dialogy a scény vypadají velmi důstojně.

„Nevím, kde se ve vás bere ten neustálý skepticismus, zapšklost a místy skoro až absurdně laděná nenávist k remaku Mafie, ale MY - všichni ostatní - jsme rádi, že se o té hře mluví i skoro 20 let po jejím vydání a že je o ní i přes její stáří a chyby (ANO - každá hra má své chyby a dokonce i legendární MAFIA) takový zájem a nadšení. Nevím, kde se ve vás berou ty negace, v tomto posledním postu svou působící možná až trochu absurdně. Nevím, ale je mi to vlastně jedno. Nic to totiž nezmění na tom, že si tu hru já, čeští a vlastně všichni fanoušci (těšící se na Definitive) užijí a zavzpomínáme si při každé scéně na ty staré nostalgické časy. Já se moc těším!“ napsal Tony Pášma.

Vávra mu odpověděl: „Jasně, a hlavně jsou tam VYBUCHUJÍCÍ BARELY, pro jistotu červený a SUPROVEJ COVER SYSTÉM a fyzikální model jako v GTA a 5x víc nepřátel. Prostě po všech směrech je to lepší. Závidím, že jsem to takhle nedokázal taky. Že mě ty vybuchující barely tenkrát nenapadly taky. A ty auta, že mě nenapadlo udělat pro děti a místo toho jsme dělali nějakou fyziku blbou, co všem akorát vadila. O tolik lepší by to bylo.“

Co si o remaku Mafie myslíte vy? Líbí se vám, nebo to vidíte podobně jako tvůrce původní verze z roku 2002? Nezapomeňte naše video Indian Now a detailní článek se vším, co dnešní gameplay trailer ukázal.

Mafia: Definitive Edition vyjde s českým dabingem na PC, PlayStation 4 a Xbox One již 25. 9. 2020.