Do vydání očekávaného The Last of Us Part II zbývá pouhých 10 dnů, už v pátek u nás najdete recenzi. Jak ale bývá v herním světě zvykem, vývojáři před dokončením svého aktuálního projektu přemýšlejí nad další hrou. Do čeho se pustí v Naughty Dog?

Jeden by řekl, že to bude všemi milované Uncharted, ale na tuhle značku v Naughty Dog nemyslí. Místo toho viceprezident amerického studia, režisér a scénárista přiznal, že přemýšlí nad The Last of Us Part 3, případně nad úplně novou značkou. Podle všeho se dosud nerozhodl a dodává, že nakonec vyhraje ten lepší nápad.

Pokud dojde na třetí The Last of Us, tak by Neil Druckmann zbaběle neutíkal a soustředil by se na známá místa a postavy, které hráči znají. Druckmann v rozsáhlém rozhovoru tvrdí, že by nerad utíkal a kdyby musel divoce měnit prostředí (například zasadit hru do Evropy či Japonska) nebo protagonisty, tak by se raději pustil do nové IP. Fanoušci si často tyhle velké změny přejít, ale viceprezident Naughty Dog to vidí jinak.

Mezitím se bude Druckmann soustředit na televizní seriál The Last of Us, který bude sledovat příběh prvního dílu, tedy nesnadnou cestu Joela a mladé Ellie. Známý scénárista si užije spolupráci s Craigem Mazinem a Johanem Renckem. Chtějí na televizní obrazovky přinést dramatický a zajímavý příběh, zajímavé postavy a ukázat další aspekty hrdinů. Právě příběh má být v seriálech často opomíjen.

Pokud čekáte na Uncharted, tak se začátkem letošního roku nesly internetem zvěsti o založení nového studia, které Sony zatím nepotvrdila. Tenhle tým má úzce spolupracovat s Naughty Dog a pracuje v něm James Martinchek. Ten se jako animátor podílel na Uncharted i The Last of Us. Poté odešel do Rockstar Games a pracoval na Red Dead Redemption 2. Že by se tedy takto Uncharted vrátilo? Je to možné.