Po nedělním Ubisoft Forward se díky Darbymu McDevittovi, který se podílí na příběhu připravovaného Assassin's Creed Valhalla, dozvídáme další novinky o hře.

První z nich se týká vedlejších úkolů, které si ve Valhalle prošly pořádnou změnou. V Origins a Odyssey jsme totiž mohli najít nepřeberné množství side questů k plnění, což nás logicky odvádělo od hlavní příběhové linky. Valhalla však takové úkoly téměř vůbec nebude obsahovat. Dle všeho proto, že by to neodpovídalo zvolenému zasazení, kdy se Eivor do Anglie dostává jako cizí nájezdník, který si nejprve musí získat důvěru místních.

Místo vedlejších úkolů se dočkáme tzv. “world events”, které budou představovat aktivity, jež budeme náhodně nacházet při průchodu světem. Otázkou je, zda budou tyto eventy nějak časově omezené.

Další zpráva se týká romancí, se kterými jsme se mohli setkat již v Assassin's Creed Odyssey. Na nějaká hlubší emocionální pouta mezi hlavním hrdinou a vedlejšími postavami jste ovšem při hraní mohli zapomenout - jednalo se spíše o prostředek, jak tu či onu postavu dostat do postele. Na druhou stranu byly právě možnosti romance nekonečným zdrojem vtipných hlášek a absurdních situací.

Přečtěte si také: Ubisoft konečně blíže představil Assassin's Creed Valhalla

Tento systém se podle McDevitta Valhalla pokusí mnohem více rozvinout a prohloubit, protože na rozdíl od Odyssey zde můžete navazovat pevná, dlouhotrvající pouta. Nikdo vám ale nebrání v tom, abyste si ještě někoho našli bokem, že...

Valhalla vám tedy nabídne jak možnost malých nočních dobrodružství, tak i delších svazků. Podle všeho byste také mohli celou hru projít jen s jediným partnerem.

Fanoušci absurdit z Odyssey také nebudou o nic ochuzeni. I zde bychom se totiž v rámci romancí měli dočkat mnoha vtipných situací, které nebudou šetřit peprným humorem.

Obdobně jako Odyssey by měla i Valhalla nabídnout možnost romance s oběma pohlavími, ať už budete hrát za muže, nebo za ženu.

Gameplay záběry níže ukazují vikingský gay sex a alkoholovou minihru. Assassin's Creed Valhalla k nám dorazí 17. 11. tohoto roku pro PC a současnou a novou generaci konzolí PlayStation a Xbox.