Dobrá, zní to logicky, i když děti z Night City si právě mohly oddechnout. CD Project se vyjádřil na dotaz od fanouška na Redditu s nickem masoncool4566 ohledně násilí

Dotaz zněl jasně a dává nám zase o trošku větší představu o tom, jak to ve hře vlastně bude fungovat. Fanoušek se ptal na to, jak to bude s násilím ve hře. Odpověď od CDP byla stručná a jasná doslova zněla: „Nebudete moci útočit na děti a NPC spojené s úkoly, ale jinak budete moci být agresivní téměř na každého, koho potkáte."

Děti dávají smysl rovnou, není důvod se ptát proč, a vlastně NPC spojená s úkoly vlastně taky. Autoři se chtějí vyhnout například případu z Morrowindu, kde šel zabít opravdu téměř každý, a následně, poté co jste se vydali za nějakým tím úkolem, jste zjistili, že jsme vlastně zabili důležitou postavu pro děj. 

U Skyrimu následně nastal problém ne s tím, že by Bethesda nedala dětem nesmrtelnost, ale v tom, že různé módy jim ji dokázaly sebrat. V tomto je zatím Cyberpunk v bezpečí, CDP totiž zatím neoznámil ani náznak možnosti módování do hry.