Polské studio CD Projekt RED si vždy dávalo záležet na fyzických a speciálních edicích svých her. Všichni tři díly Zaklínače se tak ve své době dočkaly velmi působivé a bohaté sběratelské edice, přičemž i obsah standardní krabicové verze jednotlivých her připomíná malou sběratelku. Totéž platí o Cyberpunku 2077 a i expanze Srdce z kamene a O víně a krvi pro Zaklínače 3 byly k dostání ve fyzické verzi pro PC a PS4, které kromě aktivačního klíče obsahovaly sady tištěných gwintových karet. Proto určitě nepřekvapí, že polští tvůrci něco chystají i v souvislosti s očekávaným rozšířením Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077.

Na klasickou sběratelskou edici ani obdobu fyzického vydání datadisků Zaklínače 3 nejspíš tentokrát nedojde, nově ale došlo k oznámení speciální sběratelské kolekce s názvem Secret Agent Gear Collection. Ta bude k dostání exkluzivně v online obchodě CD Projektu RED, který mimochodem nemá problém se zasíláním do České republiky nebo na Slovensko, a vyjde vás na 3935 Kč, potažmo 164,95 eur.

Za tuto cenu sice nezískáte přístup k chystané expanzi - tu si budete muset v každém případě koupit zvlášť digitální cestou - dostanete ale sošku Solomona Reeda, kterého ztvárnil známý herec Idris Elba, a Songbird. Reed a Songbird patří mezi nejdůležitější nové postavy univerza Cyberpunku, které nám Phantom Liberty představí, přičemž jejich společná soška vyrobená z termoplastu se chlubí rozměry 27,94 cm x 15,24 cm a váhou okolo 900 g.

Součástí Secret Agent Gear Collection je také zvláštní mince NUSA ze zinkové slitiny, která je replikou mince, jíž dostane v průběhu Phantom Liberty V od prezidentky NUSA Rosalind Myersové jako určitou formu vstupenky do světa špionáže. S příběhem expanze souvisí také detailní schéma mechanické bestie jménem Chimera, které je vytištěné na metalickém papíře. Jestli se vám tedy nový kráčející kolos od Militechu při hraní zalíbí, díky kolekci si budete moci kdekoliv vystavit její nákresy.

Secret Agent Gear Collection nabídne ještě tištěnou verzi komiksu Ten of Swords. O existenci tohoto komiksu jsme dosud oficiálně nic nevěděli, nyní ale víme, že jeho scénář mají na svědomí samotní zaměstnanci CD Projektu RED, konkrétně Łukasz Ludkowski, Alex Sutton a Bartosz Sztybor. O kresbu se pak postaral Miguel Valderrama. Díky těmto tvůrcům si budeme moci přečíst originální příběh, který blíže představí dějové pozadí expanze Phantom Liberty a některé z důležitých postav.

Jelikož jsme dosud o komiksu nevěděli, je těžké říct, zda může vyjít i samostatně. Dost možná ho ale časem uvede na trh společnost Dark Horse, s níž CD Projekt RED už roky aktivně spolupracuje, a my věříme, že by jeho digitální verze mohla být součástí bonusů, které získá každý majitel Phantom Liberty přes GOG.com. Vývojáři už dříve potvrdili, že nějaké digitální bonusy mají být prostřednictvím GOGu k dispozici, a v tuto chvíli si lze jen těžko představit něco vhodnějšího než komiksový prequel.

Celá sranda s názvem Secret Agent Gear Collection, která je zabalená v magneticky uzavíratelné krabici, má ale jeden háček. Ti, kteří si kolekci v obchodě CD Projektu RED předobjednají, mají očekávat dodání v průběhu ledna/januára 2024. Tudíž v žádném případě nebude k dispozici společně s expanzí Phantom Liberty, která vyjde 26. září/septembra 2023 ve verzi pro PC (GOG.com, Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Cena byla stanovena na 29,99 eur a expanze bude vybavena českými titulky.