Od ratingových společnostech se často před vydáním hry dozvíme zajímavé detaily, které vedly k věkovému doporučení titulu. U očekávaného Cyberpunku 2077 ale tyto informace unikly předčasně a my se můžeme seznámit s tím, jak moc brutální tohle akční sci-fi RPG od tvůrců Zaklínače vlastně bude.

Nikoho nepřekvapí, že Cyberpunk 2077 si odnáší rating 18+. Brazilská klasifikační rada varuje před sexuálním obsahem, drogami a extrémním násilím, což jsou takové běžné věci, které ve hrách pro dospělé bývají. Potvrzuje to také Paweł Sasko (hlavní designér questů u Cyberpunku 2077), který na sociální síti Twitter napsal, zda to někoho překvapilo a dodal, že oni se s tím rozhodně nemažou.

Cyberpunk 2077 by měl dále zahrnovat nahotu, intenzivní sexuální scény, prostituci či nezákonné užívání drog a obchodování s nimi. Co se násilí týče, tak největší podíl na hodnocení mělo zobrazení sebevražd, mrzačení, úmyslné smrti a krutost. K tomu si přičtěte ještě hanlivý jazyk, slovní agresi, mrtvoly, sexuální vykořisťování nebo sexuální vztahy.

V poslední části hodnocení je potom zmíněno, že konzumace drog a intenzivní sexuální vztahy byly „zhoršeny“ složením scény. To může znamenat, že scény ukazují akce v plném rozsahu, nicméně „scénické složení“ je pouze naznačující a kamera je umístěna takovým způsobem, aby blokovala některé z intenzivnější scén. Pravdu se dozvíme po 17. 9. 2020, kdy Cyberpunk 2077 vyjde s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Uvidíme, jaký rating udělí Cyberpunku 2077 evropská PEGI, americká ESRB a další ratingové komise. Ve většině zemí už totiž hra má věkové doporučení, jak se začátkem měsíce pochlubil Adam Badowski.