Minecraft se setkal s Diablem, z čehož nám na svět vzešla hra Minecraft Dungeons. Pěkná akce ve stylu Diabla, která dokáže zaujmout hráče snad všech věkových kategorií. Už při vydání se hra dočkala solidního ohlasu. A tak není divu, že si pro nás Microsoft připravil řadu DLCček.

Minulý víkend se konala prezentace od Mojangu, která nesla název Minecraft Live. Takže vás jistě nepřekvapí, že hlavní náplní celé akce byl právě kostičkovaný svět Minecraftu. No ale čas zbyl i na novinky ohledně diablovky Minecraft Dungeons, která se do konce roku dočká ještě několika aktualizací.

Tím největším oznámením bylo určitě nové DLC, které se jmenuje Howling Peaks. To nás zavede na dobrodružství plné radostí a strastí. Ocitneme se totiž v lokaci vysoko v horách, jak jste mohli podle názvu vytušit. Avšak hory s sebou přináší mnohá nebezpečí. Například nevyzpytatelný vítr, který zvládne natropit pěknou paseku. Především když se nacházíte na kraji propasti, do které vám lehké pohlazení od větříku pomůže. Vítr ale nebude vaším největším nepřítelem, jelikož zde narazíte také na nové nepřátele, a hlavně na kozy. Ono si řeknete, taková koza, co mi asi udělá. No a najednou padáte z útesu a společně s vámi veškeré naděje na vítězství. Vy ale přijdete připraveni. Vybaveni novými předměty a zbraněmi, takže pro vás nic nebude překážkou. Tedy asi až na nového bosse – Tempest Golema, který vaši družinu dobrodruhů jistě řádně potrápí.

Přečtěte si také: Minecraft přidává dinosaury z filmu Jurský svět

Kromě nového DLC, které jen tak mimochodem dorazí už v prosinci/decembri, se dočkáme přidání větší obtížnosti do stávajících levelů. Přesněji přibude 20 nových obtížnostní, které byly pojmenovány Apocalypse Plus. To znamená, že se můžeme těšit na obtížnosti přesahující Apocalypse VII, což určitě přinese ještě větší výzvu. Takže pokud zvládáte procházet levely s obtížností Apocalypse VII s prstem v nose, tohle je aktualizace určená přesně pro vás.

A konečně jsem se dostal k té části s cross-playem. Ono tady vlastně není moc o čem mluvit. Tedy vyjma toho, že se ho dočkáme už v listopadu/novembri. Takže pokud máte nějaké kamarády, jež hrají na jiné kosení hord nepřátel napříč všemi platformami. No, není to skvělé?