Před čtyřmi měsíci jsme se dozvěděli o změně u Need for Speed. Arkádovou závodní sérii převzalo britské studio Criterion Games, které se proslavilo hrou Burnout Paradise a v roce 2010 vytvořilo reboot NFS: Hot Pursuit a o dva roky později předělalo i NFS: Most Wanted. Nyní je budoucnost značky v jejich rukou. Než nám odhalí nový díl, připravili si menší překvapení.

Need for Speed: Heat z konce roku 2019 obdrží zítra bezplatnou aktualizaci, která do hry přidá podporu cross-play. Ta zajistí hraní napříč platformami, kdy se hráči na PC budou moci spojit s hráči na konzolích PS4 a Xbox One a obráceně. Pochopitelně nebude chybět možnost pozvat do hry své kamarády atd.

NFS: Heat je první hrou od Electronic Arts, která bude podporovat cross-play. Současně jde o poslední aktualizaci hry, aby se v Criterionu mohli soustředit na budoucnost Need for Speed. Než se tak stane, objeví se NFS: Heat již 16. 6. v základním předplatném EA Access a Origin Access, aby se do Palm City mohl podívat každý.

První informace o novém díle NFS bychom se mohli dozvědět na EA Play, akce je naplánována na 19. 6. Více v našem přehledu.