Pokud jste si z prosincového traileru nedokázali udělat na Crash Team Rumble názor, tak po zhlédnutí uniklých gameplay záběrů už to nebude problém. A nejspíš mi dáte za pravdu, že tahle týmová MOBA s bitvami čtyři proti čtyřem není to, co fanoušci vačnatce chtějí.

Úkolem týmu je nasbírat více Wumpa ovoce, než soupeř. Aby to nebylo tak jednoduché, tak ovoce je nutné donést do speciálních zón. V tom vám budou bránit členové druhého týmu. Každá postava má odlišné schopnosti, tudíž by mělo být důležité i to, jak bude tým poskládán.

Crash Team Rumble vyjde 20. 6. letošního roku na konzole PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. O PC verzi nepadlo ani jedno slovo.

Standardní edice se bude prodávat za 30 eur (cca 715 Kč), digitální Deluxe edice potom za 40 eur (cca 953 Kč). Ta navíc obsahuje Premium Battle Pass pro první dvě sezóny, balíček skinů a okamžitě vás zařadí na 25. úroveň Premium Battle Passu, který bude k dispozici i samostatně.

Od 20. do 24. 4. bude probíhat uzavřená beta pro hráče s předobjednávkou. V té budou k dispozici postavy Crash, Coco, Dingodile, Dr. Neo Cortex a Tawna, rozdělené do tříd Scorer, Blocker a Booster. Hlavním úkolem Scorera je sbírat Wumpy a získávat tak body pro tým, Blocker se bude muset soustředit na obranu a Booster na získávání drahokamů, aby zvýšil skóre získané s každým nasbíraným Wumpem.

Vývoj má na starost studio Toys for Bob, které skvěle zpracovalo Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Spyro Reignited Trilogy a Crash Bandicoot 4: It's About Time.

I když jsem osobně ke Crash Team Rumble skeptický, tak jsem si jist, že své hráče si tenhle titul najde. Současně bych si ale více přál právoplatné pokračování plošinovky s Crashem. A co vy?