Crash Bandicoot 4: It's About Time slibuje hodně. Nejen návrat série s novým dílem, ale také spoustu nových mechanik, které i veterány nenechají oddychnout.

Mezi ty největší změny patří především nové hratelné postavy. Kromě samotného Crashe a jeho sestry Coco, kteří sdílí pohyby, útoky i schopnosti, ještě budeme moci hrát v kůži několika dalších postav. Už od oznámení víme, že budeme ovládat záporáka Neo Cortexe, který disponuje zbraní, jež může jiné živoucí bytosti změnit buď na pevnou plochu nebo jakousi trampolínu. Na nedávném State of Play jsme se také dozvěděli, že další postavou bude bývalý záporák Dingodile.

A nyní se dozvídáme o další postavě. Tou je hrdinka Tawna z alternativní dimenze. Ve svém vlastním vesmíru, „Tawnaverse“ zastává Crashovu roli. Tedy roli hlavní postavy. Fanouškům série nejspíš není tohle jméno neznámé. Tawna je totiž Crashova přítelkyně, kterou jsme museli v prvním díle zachránit. V Crash Bandicoot 4, protože pochází z jiné dimenze, se vývojáři rozhodli celou postavu kompletně změnit. Po stránkách role, vzhledu i osobnosti.

Tawna se tentokrát dokáže postarat sama o sobě a v našich rukou má nabídnout další zcela odlišný herní styl a možnosti. Její vystřelovací hák jí dokáže přesunout z místa na místo, útočit na nepřítele nebo ničit bedny na dálku. Díky skákání od zdí navíc dokáže vyskočit poměrně vysoko.

Přečtěte si také: Předobjednávky PS5 mají začít tento týden. Známe cenu speciálních luxusních edic

Prozatím nevíme, jak moc si s ní v novém díle zahrajeme nebo kolik levelů můžeme očekávat. Nicméně to vypadá na zábavnou postavu. Spolu s jejím oznámením ovšem přišla další dobrá zpráva. Pokud si hru digitálně předobjednáte (minimálně na PlayStationu 4) dostanete 16. 9. přístup k demoverzi. Jedná se o to samé demo, k němuž měli přístup novináři a influenceři před několika měsíci. Zkusit si tak budete moci levely Dino Dash a Snow Way Out. Druhý jmenovaný dokonce z pohledu Crashe i Neo Cortexe.

Crash Bandicoot 4: It's About Time vyjde 2. 10. 2020 na PlayStation 4 a Xbox One. Activision přiznal, že přemýšlí o dalších verzích hry.