Aktualizace: Španělské IGN omylem zveřejnilo článek s odhalením lokálního multiplayeru předčasně. Nyní už je vše oficiálně venku, včetně videa, které ukazuje, jak bude spolupráce i soupeření hráčů v novém dobrodružství Crashe vypadat.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Crash Bandicoot 4: It's About Time ukrývá jedno milé překvapení, které nebylo ještě oficiálně oznámeno. V nadcházející skákačce se známým vačnatcem je pro hráče připraven lokální multiplayer, ve kterém budou soutěžit proti sobě nebo spolupracovat. Podrobnosti o něj předčasně odhalila španělská verze magazínu IGN.

Crash Bandicoot 4: It's About Time bude podporovat lokální multiplayer pro dva až čtyři hráče. Zvolit si můžete kooperativní režim i kompetitivní mód. K dispozici budou hratelné postavy Crash, Coco, Fake Crash a Fake Coco (o té slyšíme poprvé!).

Kompetitivní multiplayer je rozdělen na dvě hry, které prověří vaše dovednosti. Checkpoint Race využívá základní kámen série Crash Bandicoot - časové zkoušky. Až čtyři hráči budou soutěžit o to, kdo nejrychleji projde úrovní. Nejde ale jen o to dostat se do cíle konkrétní úrovně jako první. Checkpoint Race se totiž skládá ze série závodů, které vyhrajete dosažením největšího počtu kontrolních bodů.

Při běhu uvidíte duchy předešlých soutěžících, abyste viděli, jak se vám daří a mohli se učit od ostatních. Při zdolávání výzev nezapomeňte rozbíjet bedny, které na několik sekund zmrazí čas.

Crate Combo je opět o kontrolních bodech, ale rychlost není jediným důležitým faktorem. Abyste získali co nejvíce bodů, musíte rozbíjet bedny, protože každou rozbitou bednou se hodnota bodů zvýší. Současně ale musíte držet krok se svým oponentem a rozbíjet bedny co nejrychleji můžete.

Pokud dáváte přednost spolupráci, je pro vás určen Pass N. Play. V něm si až čtyři hráči pomáhají při zdolávání úrovní kampaně hry. S přáteli můžete hrát ve standardních verzích úrovní nebo ve variantách N. Verted režimu s jedinečnými zvraty v každé úrovni.

Zajímavé je, že se zatím nepočítá s online multiplayerem/kooperací.

Přečtěte si také: Crash Bandicoot 4 přínáší nové informace a odhaluje svou poslední masku

Jak už víme z dřívějška, Crash Bandicoot 4: It's About Time obsahuje také flashback levely. Ty otestují dovednosti hráčů, přinášejí řadu oblečení pro Crashe a Coco, které můžete odemknout v kampani, a nové hratelné postavy jako Dingodile a Tawna.

Crash Bandicoot 4: It's About Time vychází 2. 10. letošního roku na PlayStation 4 a Xbox One. Activision se netají tím, že zvažuje další platformy, tak snad se nové dobrodružství oblíbeného vačnatce dostane i na PC a Nintendo Switch. Vylepšení pro PS5 a Xbox Series X/S oznámeno nebylo, ale hra na next-gen konzolích bude fungovat díky zpětné kompatibilitě.