Crash Bandicoot 4: It's About Time vychází už za tři týdny, a tak se studio Toys for Bob rozhodlo, že potěší fanoušky odhalením dalších zajímavých informací. Před týdnem jsme mohli vidět gameplay záběry dobrodružné Tawny spolu s další novou úrovní na pirátských lodích. Co na nás ale koukalo už od samého oznámení hry, byly čtyři Kvantové masky, které mají pomoci Crashovi v jejím průběhu. Byly nám dokonce představeny tři z nich a domnívali jsme se, že ta čtvrtá zůstane záhadou až do vydání.

Opak je ale pravdou - seznamte se s maskou 'Akano. Tato kvantová maska ovládá temnou hmotu a dokáže ji využít pro rapidní pohyb našeho hrdiny. Pokud masku aktivujete, začne se Crash zběsile točit. V takovém módu pak odrážíte veškeré projektily, co na vás letí, a posíláte je přímo zpět nepříteli. Navíc se točíte tak rychle, že můžete takto přeskočit neskutečné vzdálenosti.

Ve vzduchu totiž Crash takřka plachtí a během letu se může znovu nadzvedávat nahoru. Je tedy jen na vás, jak dobře ukrotíte rapidně letícího Crashe ve vzduchu. Na přistávací ploše vás mohou čekat TNT nebo Nitro krabice, a tak je třeba si dát pozor, kdy masku vypnout.

Osobně mi dovednosti ostatních tří masek přišly mnohem pestřejší a originálnější - alespoň pro výplň úrovní, kde je můžeme najít. Pro připomenutí jde o zpomalení času, přepínání dvou realit a otočení gravitace o 180 stupňů. Maska 'Akano je spíše předělaný a trochu vylepšený dlouhý spin z předchozího dílu Crash Bandicoot 3: Warped. V této hře jste taky často měli za úkol dostat se na vyšší místo a dlouhým spinem proplachtit na druhou stranu.

Mimo jiné se z nového videa Game Informer dozvídáme o malebné lokalitě zvané Tranquility Falls. Tato úroveň je v důsledku masky 'Akano široká a rozlehlá, aby se hráč mohl pořádně proletět. Vlevo nahoře u počtu Wumpa fruit se nám navíc odhaluje nový systém udělování gemů. Gem nedostanete za posbírání naprosto všech Wumpa fruitů, jak tomu bylo předtím, ale za posbírání alespoň 80 %.

Nevíme, zda stejné metriky budou platit ve všech úrovních, ale minimálně tady platí, že gemy dostanete za 40, 60 a 80 procent posbíraných fruitů. Ale to není všechno. V každé úrovni můžete získat až šest gemů. Tři za sbírání ovoce, jeden za průchod úrovní bez smrti, jeden za průchod s maximálně třemi úmrtími a jeden za posbírání všech krabic. To ale i tak není všechno! Každou úroveň si můžete projít znovu v N.Verted módu, kde je všechno trochu podivně jinak a úroveň je navíc vertikálně obrácená. V tomto módu můžete stejným způsobem sesbírat dalších šest gemů.

Dle množství získatelných gemů se dá říct, že skinů pro Crashe a Coco bude opravdu mnoho a že i hráč, který nejede na 100 % dokončení, si něco oblékne. Je vhodné připomenout, že 16. 9. si budou moci hráči, kteří si digitálně předobjednali tuto hru, vyzkoušet Crash Bandicoot 4 demo verzi, která obsahuje dvě úrovně. Oba levely jsme již mohli vidět ve videích dříve, ale není nad to si na vlastní ruce vyzkoušet, jak se nový Crash bude ovládat. Dá se očekávat, že Toys for Bob do vydání odhalí ještě nějaké zajímavé novinky. O těch se samozřejmě budete moci ihned dozvědět zde.

Crash Badicoot 4: It's About Time vyjde na PlayStation 4 a Xbox One již 2. 10.