Hráči jsou z nadcházejícího vydání Concord rozpačití a naše dojmy z bety byly podobné. Hře se zkrátka nedaří vyvolat zájem – což říkají i čísla, podle kterých betu hrálo na Steamu nejvíce 2388 hráčů současně. To je žalostně málo. Teď ale máme v souvislosti s Concord i dobrou zprávu. Hra nebude mít battle pass a všechny postavy a mapy bude dostávat zdarma.

V sérii příspěvku na X navazující na konec bety vývojáři z Firewalk Studios reagují na některé otázky od těch, co si titul vyzkoušeli. Ze všech asi nejvíce potěší, že hra nebude mít žádnou obdobu battle passu.

Chtěli jsme se soustředit na to, aby Concord byl uspokojivý a robustní zážitek, kde hráč získá hodnotné odměny jen hraním a levelováním účtu a postav,“ vysvětlují vývojáři. Takové rozhodnutí dává smysl s ohledem na to, že hra nebude free to play, nýbrž se bude prodávat za cenu 949 korun.

V odpovědích na X nalezneme pozitivní reakce, třebaže to některé uživatele stále nepřesvědčilo o koupi. Ačkoliv si ve hře nebudeme moci koupit battle pass, mikrotransakce v ní budou. Avšak všechny budou pouze kosmetické a nenabídnou žádnou výhodu, jak jsme psali nedávno.

Při vydání bude dostupných 12 map, 6 módů a 16 postav – Freegunnerů. Postupně bude další obsah přibývat v rámci sezón a updatů. Firewalk slibuje, že brzy odhalí i roadmapu. Už teď říkají, že každý týden hra obdrží příběhovou cutscénu, která blíže představí postavy a galaxii Concordu.

V našem videu jsme si stěžovali na občasné opouštění týmu jinými hráči. Tento problém studio hodlá řešit. „Prozkoumáváme různé metody, včetně penalizace dezertérů. Chceme podpořit hráče, aby začali a zůstali v kompletních týmech,“ píšou. Brzy máme očekávat další informace.

Concord vyjde 23. 8. na PC a PlayStation 5. Jde o hrdinskou multiplayerovou střílečku, kterou vydává PlayStation. Vývojáři z Firewalk Studios mají zkušenosti například z Call of Duty, Concord je jejich debutovým projektem.