Nový trailer představuje Brity a jejich obsáhlý repertoár v real-time strategii Company of Heroes 3. Britové nabízejí mnoho obranných prostředků a mají vyhovovat jak nováčkům, tak veteránům této série.

Britská frakce byla kompletně přepracovaná pro singleplayer i multiplayer a je jednou ze čtyř, které budou dostupné při spuštění hry.

Vývojáři ze studia Relic tvrdí, že Britové jsou všestranní v téměř jakémkoli bojovém scénáři. Díky houževnatosti (a troše tvrdohlavosti) mohou jejich kanóny Pack Howitzer, těžké minomety 4,2 a protitankové dělo 6-Pounder zadržet houfy Němců. Sortiment vozidel, jako je průzkumný vůz Dingo a obrněný vůz Humber, může snadno proklouznou nepřátelskými liniemi v počátečních fázích bitvy.

Co se speciálních jednotek týče, Britové mohou povolat Gurkhy, ozbrojené jednotky složené z nepálských a indických vojáků, jejichž samopaly Thomson a lehké kulomety Bren původem z Československa jsou smrtelně nebezpečné na krátkou a střední vzdálenost. Podporu může poskytnout také indické dělostřelectvo se svou nepřímou palebnou silou. Tyto bojové skupiny dokonale doplňují základní jednotky a dodávají hře Company of Heroes jedinečnou taktickou hloubku.

Company of Heroes 3 má úspěšně za sebou zátěžový test multiplayeru. Zúčastnilo se ho 153 661 hráčů a vývojáři díky tomu mohli otestovat servery a připravit je na vydání plné verze. Ta bude na PC dostupná od 23. 2. 2023 s českými titulky, zatímco na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S se hra dostane později.