Studio Relic pokračuje v představování jednotek v real-time strategii Company of Heroes 3. Minutový gameplay trailer ukazuje Deutsches Afrikakorps, odborníky na válku v poušti. Tito vojáci pocházejí z Německa a jsou podporováni svými italskými soudruhy.

Deutsches Afrikakorps mají tři základní pilíře: jsou mobilní, mechanizovaní a elitní. Jde o nejradikálnější armádu ve hře. Má vyhovovat hráčům, kteří rádi hrají agresivně a udržují tlak na nepřítele, přičemž velmi těží ze součinnosti mezi soupisem specializované pěchoty a obrněných vozidel.

„Místo hrubé síly se spoléhají na pružnost a taktiku rychlého úderu a přesunu, která je základem jejich doktríny,“ uvádí trailer. „Jsou to mistři pohyblivosti, kteří se přesouvají na obrovské vzdálenosti a svou obratností likvidují klíčové cíle pomocí široké škály obrněných vozidel. Stačí mrknout a převálcují tě svým odvážným postupem.“

Ikonické jednotky, jako je Panzer 3, Flak 88, obrněný vůz 8Rad nebo nezdolný tank Tiger, jsou jen malou ukázkou mocných obrněných jednotek této armády. V souladu se základními principy této armády spočívajícími v mobilitě a tlaku pomůže tažení těžkých zbraní a jízda na tancích udržet vaše zbraně vyžadující družstvo a pěchotu v předních liniích a v centru dění.

„Deutsches Afrikakorps mohou také přivolat dodatečnou podporu ze svých bitevních skupin a žádat o vozidla, dělostřelectvo a pěchotu, jako jsou italské oddíly bersaglieri a guastatori, které jim pomohou upevnit jejich pozici na bojišti,“ dodávají autoři.

Company of Heroes 3 vyjde 23. 2. 2023 s českými titulky na PC. Později se hra dostane na konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S.