Před letošním BlizzConem, který nás čeká již 1. listopadu/novembera, jsme se dočkali doslova záplavy leaků, které naznačují, co nás v pátek čeká. A pokud je zpěv ptáčků opravdu pravdivý, tak se rozhodně máme na co těšit.

Zároveň bych dodal, že není dobré věřit každé uniklé zprávě na internetu, ať už vypadá sebe víc pravdivě. Pravdu se dozvíme opravdu až na oficiálním představení.

Diablo IV 

První z úniků, který nám prozrazuje dění na BlizzConu, je v podobě knížky. V reklamě německého magazínu GameStar se totiž objevila reklama na očekávanou knížku s názvem The Art of Diablo, která má vyjít hned po BlizzConu. V reklamě ale byla zmínka o tom, že knížka bude obsahovat i nové ilustrace z Diabla IV. To ovšem ještě nebylo ani oznámeno, tak jak by kniha mohla obsahovat jeho obrázky. Leda že by... 

Pro Diablo nešlo o jediný leak. Toho druhého jsem se dočkali opět z knížky, kde jedna stránka naznačuje pokračování Diabla, respektive nás informuje o postavě Lilith. Ta se objevila již v Pandemonium eventu ve druhém dílu série. Vypadá to, že Lilith bude součástí i nejnovějšího titulu.

Navíc dle anonymních svědectví Blizzard už svým zaměstnancům ukázal první verzi připravovaného pokračování. Tato informace se ale nedá nikterak potvrdit, avšak ani vyvrátit a musí tedy být brána s dostatečnou rezervou.

Dle mého názoru se opravdu letos oznámení nového Diabla dočkáme. Leaky zní dosti věrohodně a Blizzard by si tímto aspoň trošku napravil reputaci, když už se mu v loni oznámení mobilního Diabla Immortal dosti nepovedlo.

Overwatch 2 

A máme tu další údajné leaky, tentokrát ke hře Overwatch. O pokračování této PvP série se hovoří bezmála už rok a dle dlouhodobých spekulací se bude jednat o PvE. Nový díl by tedy měl obsahovat i kampaň a rozšiřovat příběh herního světa zase o krok víš.

Náznaků je tady mnoho a spousta věcí se stala tématem debat ohledně pokračování. Největším únikem je logo druhého dílu, a to hned s hrdinkou Tracer. Je pravda, že leak vypadá dosti propracovaně a je zde na fanouškovskou práci až mnoho detailů, takže existuje velká pravděpodobnost, že by se mohlo jednat o skutečné logo.

 Dalším náznakem se stala reklama se známou značkou Coca-Cola v Japonsku. Ta opět ukazuje logo s číslovkou dva, ovšem i zde se stále může jednat o fake. Kde je pravda se dozvíme až tento víkend.

U úniků z Overwatche bych zůstal dosti opatrný, přeci jen jak jsem psal se tady o druhém díle mluví téměř rok. Leaky navíc neprozrazují nic zásadního a lehce by zde mohlo jít jen o fake news od fanoušků.

World of Warcraft 

Na závěr tu máme leak údajně další expanze do populárního World of Warcraft.  Již dlouho se spekulovalo o návratu postavy Lich Kinga a dle posledního úniku by se tak opravdu mohlo stát. Omylem se totiž na světlo světa dostalo tričko z Blizzard Gear obchodu, na kterém je vyobrazený právě Bolvar, jenž převzal na konci expanze Wrath of the Lich King otěže Lich Kinga po Arthasovi.

Po objevení trička na internetu se vyrojila i vlna dataminerů, kteří prý našli v souborech zmínky právě o nové expanzi s názvem Shadowlands. Ve hře se navíc objevilo i dosti změn týkajících se Death Knightů a hráči se toho samozřejmě hned chytili.

 

Tohle všechno stále může být jen další z řady fake news a je pravda, že o expanzi Shadowlands se mluví dlouho. I přesto, že leaky vydají minimálně zajímavě, tak vůči tomuto jsem minimálně já dosti skeptický a bral bych to s velkou rezervou...

U nás v redakci Indiana navíc padl dosti zajímavý názor, že Blizzard vypouští leaky sám, aby fanoušky navnadil na nový BlizzCon a zároveň, aby odvrátil pozornost od skandálu s Blitzchungem.

Co vy? Těšíte se na letošní Blizzcon a chtěli byste, aby se údajné leaky staly pravdivé?