V posledních dnech se o Microsoftu nemluvilo pozitivně z důvodu rušení studií Arkane Austin, Tango Gameworks a Alpha Dog Games. Už příští měsíc však bude chtít americký technologický gigant dokázat, že se jeho fanoušci mohou těšit na spoustu různorodých her.

Jak víme, 9. června v sedm hodin večer našeho času proběhne Xbox Games Showcase, kde se ukážou hry od Xboxu, Bethesdy, Activisionu Blizzard a partnerů z celého světa. Přední informátoři se teď předhánějí v tom, co můžeme na akci čekat.

Senua's Saga Hellblade 2 vyjde už v květnu, tak je možné, že Microsoftu titul od Ninja Theory pouze připomene. Jistě se zaměří na Indiana Jones and the Great Circle od MachineGames, Avowed od Obsidianu, zřejmě budeme svědky nové ukázky z očekávaného Fable a překvapením má být oznámení Gears 6. Osobně jsem zvědav, zda se potvrdí zvěsti o kolekci předešlých dílů ve stylu Halo.

Co dál? Insider a novinář Jeff Grubb zmiňuje Perfect Dark. Dle zpráv z minulého týdne má být špionážní akce ve špatném stavu. Ne všichni s tím souhlasí. Grubb totiž není sám. Perfect Dark na Xbox Games Showcas očekává také insider Nate the Hate. Podle něj mohly být informace o problémech ve vývoji zastaralé. Případně to mohlo být vnímání jednoho/dvou lidí, což se dle Grubba běžně stává. Když se Perfect Dark v létě neukáže, tak by z toho Nate the Hate nedělal vědu. Microsoft si může nechat trailer až na konec roku, aby navnadil na budoucnost.

Rovněž se očekává State of Decay 3. Vývoj hry ve studiu Undead Labds má vypadat velmi, velmi, velmi dobře. Alespoň to tvrdí Jez Corden ze serveru Windows Central. Tak nejspíš Microsoft nebude mít důvod zdržovat prezentaci třetího dílu survival akce.

Kromě toho by se Microsoft mohl pochlubit vývoje nové střílečky ze série Doom. Myslí si to Tom Warren z The Verge. Mimochodem, ZeniMax Media si nedávno zaregistroval ochrannou známku IDKFA. To je, jak fanoušci dobře vědí, známý cheat.

Na závěr prezentace se očekává nové Call of Duty od studia Treyarch. To má pokračovat v zavedené sérii Black Ops a zavést nás do války v Perském zálivu.