Z nedávného teaser traileru na nějaké druhoválečné dobrodružství se vyklubala tahová taktická strategie Classified: France '44, která je inspirována nevyprávěným příběhem operace Jedburgh, spojenecké speciální jednotky, která byla vysazena do Osou okupované Francie.

Takže další hra ve stylu XCOMu, stejně jako Forgotten but Unbroken od malého slovenského studia Centurion Developments. V titulu Classified: France '44 se ujmete vedení týmu speciálních jednotek složeného ze spojeneckých komand a bojovníků francouzského odboje. S vámi vybranými agenty vyrazíte na mise proti nacistům v rozsáhlé kampani sabotáží a ničení. Také budete muset jednat s konkurenčními frakcemi, abyste vybudovali odbojovou síť a měli sílu na rozpoutání pořádného chaosu. Ale pamatujte, čím větší chaos způsobíte, tím více na sebe upoutáte pozornost nemilosrdného Gestapa.

S tajnou nacistickou policií souvisí unikátní systém morálky, díky němuž má každý výstřel vliv na vás nebo vaše nepřátele. Právě kradmý pohyb bude důležitý pro využití taktiky k eliminaci klíčových cílů a bojů podle vašich podmínek. Také bude důležité trávit čas u táborového ohně, kde poznáte životy členů svého týmu.

Vývojáři ze studia Absolutely Games (jejich první hra) lákají na autentické boje z druhé světové války. Slibují, že kampaň bude pokaždé jiná. A pokud by to někomu nestačilo, tak znovuhratelnost podpoří nástroj pro vytváření vlastních misí, které můžete sdílet, stejně tak stahovat od jiných hráčů. Sami autoři připravili více než 45 misí.

Classified: France ’44 je v plánu na letošního roku pro PC (Steam), PlayStation 5 a Xbox Series X/S.