V žánru MMORPG je už dlouhá léta zvykem vydávat velkolepé cinematic trailery, které sice nemají nic společného se vzhledem nebo hratelností samotné hry, ale které dokážou v ideálním případě zaujmout a zlákat k návštěvě virtuálního světa. Nejinak tomu bylo před vydáním Star Wars: The Old Republic od BioWare, kdy jsme se dočkali hned tří cinematic trailerů.

Všechny tři trailery, nazvané jednoduše Deceived, Hope a Return, byly vždy ozdobou E3 a dalších herních akcí, přičemž se ve své době těšily značné oblibě. S ohledem na jejich délku a fakt, že jde v jádru v první řadě o propagační materiály, nenabízí kdovíjak velkou porci příběhu a vyprávění. Ty nejdůležitější události doby, v níž se The Old Republic odehrává, jsou povětšinou spíše naznačeny, ale působivou akcí plnou světelných mečů se tu vážně nešetří. Nemluvě o líbivém vizuálu, skvělém využití hudby Johna Williamse z filmové prequelové trilogie Star Wars a představení několika na pohled zajímavých postav.

Pojítkem všech tří trailerů je sithský válečník Darth Malgus, postupně se v nich ale objeví i učednice a později mistryně Jedi Satele Shan, republikový voják Jace Malcolm nebo jediský mistr Ven Zallow. Nejen na ně se nyní můžeme podívat v rozlišení 4K, protože všechny tři cinematic trailery byly v posledních dnech postupně znovu vydány, a to při příležitosti oslav 10 let fungování Star Wars: The Old Republic. Nového vydání se dočkal také cinematic trailer Sacrifice k pozdější expanzi Knights of the Fallen Empire.

Pokud jste tedy videa v době jejich premiéry minuli, nyní máte ideální příležitost na nápravu. A že za zhlédnutí rozhodně stojí, zvlášť když jim všechna ta léta nijak neubrala na kráse. Trailery jsme v tomto článku seřadili chronologicky, tedy tak, jak jdou dějově za sebou, přestože původně vycházely přesně v opačném pořadí. Za zmínku také stojí, že je v BioWare ani EA nijak neupravili, což mimo jiné znamená, že v úvodu většiny z nich lze vidět logo LucasArts, přestože LucasArts již neexistuje. Deceived, Hope a Return jsou zkrátka nejen velkolepou podívanou, ale také připomínkou jiné doby.