Mysleli jste si, že když nás dělí už jen několik týdnů od konce roku 2021, nedojde na další odklady na rok 2022, kterých letos bylo opravdu požehnaně? Omyl. Společnost Electronic Arts a studio BioWare nově oznámily, že očekávaná expanze Legacy of the Sith pro MMORPG Star Wars: The Old Republic se odkládá na 15. února/februára 2022. Původně přitom měla vyjít už za několik dnů, konkrétně 14. prosince/decembra.

Důvod odkladu je poměrně klasický. S blížícím se vydáním expanze vývojáři zjistili, že na dopilování všech novinek, mezi něž patří hlubiny planety Manaan, další příběhy nebo systém Combat Styles, potřebují čas navíc. Nyní tvůrci soustředí další testování na prvky, které se změnily napříč celou hrou, a to s cílem nabídnout zážitek, který si zasluhují všichni hráči.

Předplatitelé budou moci počínaje příštím týdnem znovu testovat většinu obsahu nové expanze a chystaných změn v rámci PTS, z důvodu spoilerů nedojde při veřejném testování pouze na příběhový obsah. Určitá forma možnosti zahrát si Legacy of the Sith v nejbližší době tedy stále bude, což však nic nemění na tom, že tentokrát může mít odklad poněkud více důsledků, než jsme zvyklí.

Star Wars: The Old Republic je koneckonců MMORPG, a i když časy, kdy bylo nutné kvůli samotnému hraní platit měsíční poplatky, jsou naštěstí dávno pryč, ze hry předplatné zcela nezmizelo. Právě to totiž zajišťuje mimo jiné okamžitý přístup k obsahu nových expanzí, což znamená, že mnozí hráči si v očekávání vydání Legacy of the Sith za několik dnů čerstvě koupili například předplacenou kartu na 60 dnů. Která je jim nyní prakticky k ničemu, protože až rozšíření konečně vyjde, nedávno zakoupené předplatné vyprší.

A to je jen jeden příklad toho, jak může náhlý odklad na poslední chvíli dopadnout na hráče, kteří si oddaně nepředplácí každý měsíc. Je možné, že tvůrci v dohledné době nabídnou odpovídající kompenzaci, ale pro tuto chvíli tu máme velmi nešťastnou situaci, která by mohla být hodně hořkou tečkou za rokem plným nejrůznějších odkladů.