Čína je známa svými striktními pravidly nejen pro videohry, ale i pro další zábavní odvětví. Už dříve byly zakázány všechny hry s prvky pornografie, mrtvá těla a krev. Poslední zmiňované bylo dosud nahrazováno zeleným slizem, lymfou a tak podobně.

Nyní tohle nebude možné, neboť do zákona bylo přidána fráze krev jakékoli barvy. Nepočítejte tak, že by bylo možné si v této zemi zahrát například právě vycházející Mortal Kombat 11.

Taktéž bylo došlápnuto na hazardní hry, přesněji poker a mahjong a hry zaměřující se na historii imperiální Číny. Pokud hra poslední pravidlo splňuje, není ještě vyhráno, neboť vydavatelé musí prokázat, že titul podporuje čínské tradice a hodnoty. Úřady se tak chtějí ujistit, že titul ukazuje Čínu světu v pozitivním světle.

Co se týče vývojářů, ti zase musí během vývoje pomocí screenshotů, videí a scénářů z připravovaného díla dokázal, jak se vypořádávají nejen z novými pravidly, ale zejména jak se snaží předejít závislostem u místních občanů, která je v tomto asijském státě u mladých velký problém.

Ale i tak se zdá, že firmy v čele s lokální společností Tencent se pokusí na trh země s nejvyšším počtem obyvatel i přes nová nařízení dostat, neboť úspěch znamená obrovské zisky. Novou nadějí bylo, když právě Tencent získal právo zde prodávat Nintendo Switch, díky čemuž došlo k uvolňování represí. Bohužel se skrz nová pravidla zdá, že zahraniční vývojáři budou muset vytvářet pro místní hráče alternativní verze her, či celosvětově zmenšovat násilí, což se může u některých titulů zdát až nerealistické, neboť by ztratily své původní kouzlo.

A co si myslíte vy? Jaký je váš názor na cenzuru? Dejte nám vědět do komentářů.