Díky sběratelským edicím, press kitům či předobjednávkovým bonusům u různých prodejců se u nás v minulosti objevilo slušné množství zajímavých a praktických sběratelských předmětů spojených se sérií Arma od Bohemia Interactive. Vysílačky, batohy, helmy, palmy... skoro by se dalo říct, že fanoušci, kteří se Armě věnují opravdu dlouho a intenzivně, už možná mají doma celou sadu, s níž lze narukovat do armády. A teď se mohou při tom narukování pochlubit i pěknými hodinkami. Tedy pokud nejdřív prodají svou ledvinu.

Na pražské výstavě Salon Exclusive Watches došlo na odhalení i vydání luxusních hodinek PRIM ARMA LE, které vznikly ve spolupráci Bohemia Interactive a firmy ELTON hodinářská, a.s. z Nového Města nad Metují. Hodinky mají sloužit jako pocta české kultovní hře, potažmo sérii Arma, a vyrobilo se jich jen 128 kusů. Takto limitovanému podání pak odpovídá i z pohledu nás smrtelníků šílená cena 128 000 Kč. Za tu cenu ale kromě samotných hodinek najdete v balení i nůž od ANW a psí známku se Steam klíčem Army Reforger.

„Lehké a přitom odolné titanové pouzdro, manufakturní strojek s automatickým nátahem, promyšlená symbolika. Nápadité balení, kde nechybí doplňky odkazující na army styl. Výsledkem spolupráce s týmem Bohemia Interactive jsou hodinky, určené nejen pro fanoušky hry Arma. Odolné titanové hodinky s minimalistickým, přesto výrazným designem mají ambici oslovit všechny příznivce poctivé české hodinařiny,“ dočteme se na oficiálním webu.

Pokud chcete s hodinkami přijít do styku, ale nechce se vám prodávat žádný více či méně důležitý orgán, budete k tomu mít příležitost alespoň ve virtuálním světě. Objeví se totiž i v Armě Reforger jako autentický důkaz doby a spolehlivý pomocník. „První české hodinky v české hře, která už dávno dobyla svět,“ hlásá výrobce.

Jeden člověk se přitom může z hodinek svým způsobem radovat už nyní. Jejich odhalení na Twitteru doprovodila kolekce fotografií, na nichž je možné najít i funkční Steam klíč, který zajišťuje přístup nejen k Armě Reforger, ale také k ostatním dílům ze série, jelikož se vztahuje na kolekci s názvem Arma Franchise Edition.

Jak to víme? Protože tím, kdo klíč úspěšně aktivoval, není nikdo jiný než náš vlastní Michal "Miky" Burian. Ale na existenci příslušného tweetu a na fakt, že možná obsahuje funkční klíč, ho samozřejmě upozornil autor tohoto článku. Takže pokud hodinky dorazí do redakce Indiana jako asi nejdražší press kit v dějinách českého herně-žurnalistického rybníčku, určitě budou odpovídající odměnou za poskytnutí informace vedoucí k nemalému rozšíření Steam knihovny našeho šéfredaktora.