Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později - zejména o letních prázdninách) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Epic Games Store oficiálně integrován do GOG Galaxy 2.0. Podle generálního ředitele Epicu jde o důležitý krok k demolici zdí mezi obchody PC her, protože hráčům umožňuje sjednotit a spravovat knihovnu počítačových her nezávisle na tom, kde byly hry zakoupeny. Tim Sweeney zase tvrdí, že by digitální položky měly být nezávislé na obchodu a platformě.

- Xbox Game Pass na jiných konzolích nebude z důvodu toho, že by na nich Microsoft nemohl nabídnout všechny své funkce, na které jsou hráči zvyklí, včetně achievementů a komunity. Prý o takovou integraci nemají jiné konkurenční platformy zájem.

Přečtěte si také: Remake Gothicu, únikovka Prince of Persia, cross-play ve hrách

- Farflame se svým týmem dokončil překlad Star Wars Jedi: Fallen Order. Pokud máte hru na počítači a chcete si zahrát s českými titulky, tak si můžete překlad bezplatně stáhnout. Nyní se dokončuje čeština pro Greedfall.

- Jason Killingsworth opustil pozici kreativního ředitele League of Legends ve studiu Riot Games, kde pracoval šest let. Nyní se chce zaměřit na vybudování nezávislé společnosti zaměřené na publikaci knih. Killingsworth je bývalý novinář a v Riot Games působil i jako scénárista.

- Podle odhadů má Ghost of Tsushima za tři dny na kontě kolem dvou milionů prodaných kusů. Jde o odhad založený na neoficiálním počtu hráčů přes Gamstat, který uvádí téměř dva miliony hráčů během prvních tří dnů od vydání. Uvidíme, kdy se pochlubí Sony s oficiálními čísly. The Last of Us Part II za první tři dny zvládlo prodat přes 4 miliony kusů.

- Patch 1.38 vylepšuje grafiku v Euro Truck Simulatoru 2, stejně jako nedávno u American Truck Simulatoru. Současně aktualizace přináší přepracované prodejce kamionů, zmodernizované francouzské město Lille nebo tři nové trasy u Special Transport DLC v případě, že máte rozšíření Road to the Black Sea (Cesta k Černému moři).

- Plnohodnotný trailer na FIFA 21 uvidíme již zítra v 17:00 našeho času, tedy hodinu před prezentací her od Xbox Game Studios. FIFA 21 budou propagovat čtyři hráči: Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Joao Felix (Atlético Madrid) a Erling Haaland (Borussia Dortmund). Nebylo by překvapením, kdyby Mbappe byl tím hlavním.

Přečtěte si také: Rocket League přechází na free-to-play a chystá velkou aktualizaci

- Na PC, Mac, Linux, PS4 a Switch vyšla bezplatná hra Fantasy Strike, která byla dříve dostupná jen v rámci placeného Founder’s Packu. Jde o bojovku od bývalých tvůrců série Street Fighter.