Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později - zejména o letních prázdninách) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Microsoft přestal prodávat roční členství do Xbox Live Gold. Spekuluje se, že nejde pouze o přidání xCloudu od září 2020, ale že je to kvůli změnám, které teprve přijdou. V posledních měsících jsou bezplatné hry v rámci Goldu velmi slabé, tak možná společnost začne roční Gold více propagovat ve spojení s Xbox Game Passem za sníženou cenu. Objevují se také názory, že pro hraní multiplayeru už nebude Xbox Live Gold vyžadován.

Přečtěte si také: Remake Mafie potvrzuje české dabéry a přináší detaily o rozšířeném příběhu

- Včera konečně začalo dlouho očekávané natáčení filmu Uncharted, kde si hlavní roli, Nathana Drakea zahraje Tom Holland. Brzy se snad dočkáme prvních fotografií. Film bude mít premiéru 16. 7. 2021.

- 5. 8. bude představena pátá sezóna pro Call of Duty Warzone a ve stejný den bude také spuštěna. Jisté je, že se zaměří na Verdánsko. Tvůrci zatím ukázali, jak do této lokality přijíždí vlak. Teaser mohl sdílet známý streamer NICKMERCS.

- Dead by Daylight nabídne cross-play mezi PC, PS4, Xbox One a Switch verzemi. Mezi platformami se bude sdílet i progres, ovšem pouze mezi PC, Switch a Stadia verzí, která vyjde v září.

- No Man's Sky výrazně ožilo. Díky Xbox Game Passu si hru minulý měsíc vyzkoušel milion nových hráčů. Studio Hello Games připomíná, že nedávno hra obdržela cross-play podporu.

- Na cross-play mezi PC, PS4 a Xbox One se chystá také World War Z. Podporu přidá nadcházející aktualizace Dronemaster, která dorazí na servery už zítra, a kromě toho přidá kodex chování a možnost nahlásit hráče za urážky nebo jiné nevhodné chování. Tresty začnou na třech hodinách, mohou pokračovat na několik dnů a skončit permanentním banem.

Přečtěte si také: PS5 zvládne hry v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Co budou muset vývojáři obětovat?

- Pirátské dobrodružství Sea of Thieves dosáhlo na 15 milionů registrovaných hráčů, což je o pět milionů více než v lednu letošního roku. Červen 2020 byl pro Sea of Thieves nejlepším měsícem v historii, do hry se přihlásilo více než 3,3 milionu hráčů. Hodně pomohlo vydání hry na Steamu. K dnešnímu dni bylo na Steamu prodáno více než milion kusů. Studio Rare děkuje fanouškům a láká na nový obsah, o kterém nám brzy prozradí první detaily.

- Majitelé Nintenda Switch a příznivci first-person stříleček by si dnes od 15:30 neměli nechat ujít stream Cryteku, který ukáže Switch verze Crysis Remastered. Sledovat ho můžete na YouTube i Twitchi.

- Activision Blizzard, Bandai Namco Entertainment, Bethesda, Electronic Arts, Koch Media, Sega Europe a Ubisoft jsou potvrzenými účastníky letošního, čistě digitálního Gamescomu. Digitální konference je naplánována na 27. 8. Bethesda, Square Enix a Activision dosud žádnou prezentaci neměli, lze tak očekávat spoustu novinek.

- Gothic Remake bude blíže originálu než demo test, který jsme si mohli zahrát, slibuje Reinhard Pollice, producent hry. V současné době tým v Barceloně experimentuje s některými prototypy vztahujícími se k boji, což je jedna z oblastí, která se musí ve srovnání s původní hrou zlepšit. Na projektu nyní pracuje 25 lidí a zaměřují se na základní systémy.

- Tento týden bude představeno NHL 21, hlásá komunitní manažer Clappy, který má v EA Sports na starost marketing. Možná se NHL dočkáme už ve čtvrtek na prezentaci Xbox Games Showcase, kde se představí první hry pro Xbox Series X.

Přečtěte si také: Vyjádření tvůrců Attentat 1942 k zákazu kvůli nacistickým odkazům. Podporu přislíbil český Google

- Raven Software, kteří vypomáhají se sérií Call of Duty, hledají vedoucího softwarového inženýra, který se bude podílet na uživatelském rozhraní nadcházejících her Call of Duty.

- Xbox One byl odpojen od Mixeru. Streamovací služba byla z konzole odstraněna po nejnovější aktualizaci. Microsoft již s Mixerem nepočítá a kompletně ho ruší.

- Ubisoft Dusseldorf ukázal první obrázky z připravovaného Prince of Persia: The Dagger of Time, což je úniková hra ve virtuální realitě, kterou si budou moci zájemci zahrát po celém světě ve vybraných městech. U nás to bude Torch VR v Praze a v Escape VR v Ostravě.