Letos na jaře studio Bohemia Interactive oznámilo, že pod křídla svého vydavatelského programu Bohemia Incubator vezme mimo jiné novinku od českého nezávislého týmu Place of Departure, které založili autoři dystopické plošinovky Ministry of Broadcast. Tehdy jsme se ještě nedozvěděli, o co přesně půjde, díky Gamescomu tu ale nyní máme plnohodnotné odhalení kooperativní plošinovky Brute Horse.

Podle tvůrců je Brute Horse trochu praštěná, příběhová plošinovka se zaměřením na lokální kooperaci. Hra je zasazená do fantasy světa Jižní Vulgarie a příběh se točí okolo tří žoldáků - barbarského válečníka známého jako Brute, jeho nejlepšího přítele a válečného koně s prostým jménem Horse a schopné vražedkyně a aspirující vynálezkyně Michelle.

Všechny postavy čeká akční, ale zábavná a hřejivá cesta napříč několika šílenými lokacemi, z nichž každá nabízí jiné překážky. Naštěstí ale hrdinové najdou nejmocnější zbraň, kterou svět Jižní Vulgarie - nebo jakýkoliv reálný nebo fiktivní svět - kdy viděl. A tohle všechno má tvořit hru, v níž se spojuje komedie, strategický boj a řešení hádanek.

Brute i Michelle disponují různými schopnostmi a možnostmi upgradů. V lokální kooperaci s kamarádem se neobejdete bez nutnosti spolupracovat a koordinovat akce. Jedině tak prý překonáte různé výzvy, vyřešíte hádanky a porazíte nepřátele.

Kromě co-opu pak tvůrci lákají třeba na rozvíjející se vztahy mezi hlavními postavami, pestrou paletu vedlejších figur, přísně tajný příběh nebo vizuál inspirovaný kreslenými filmy, akčními figurkami a prvky fantasy. Umělecký směr hry má balancovat na hranici přehnané vážnosti a směšné podivnosti.

O tom, jestli bude něco takového fungovat, se budeme moci přesvědčit někdy během příštího roku, kdy Brute Horse vyjde ve verzi pro PC (Steam), Xbox a PlayStation. Níže najdete ještě galerii různých konceptů z vývoje, které vývojáři ze studia Place of Departure v posledních měsících sdíleli na Twitteru, aniž by prozradili, s jakou hrou konkrétně souvisejí.

Pro úplnost, na letošním Gamescomu je k vidění rovněž survival SkyVerse od polského studia Enjoy, v jehož případě je také vydavatelem Bohemia Interactive. Více o hře jsme psali zde a na webu Bohemky je k nahlédnutí kompletní tisková zpráva. SkyVerse se jakožto další produkt vydavatelského programu Bohemia Incubator objeví v předběžném přístupu na Steamu někdy v budoucnu.