Prezentace Xbox Games Showcase společně se Starfield Directem zaznamenala historický milník pro Xbox. Letní show se stala nejsledovanější událostí v celé historii značky Microsoftu.

Videa z Xbox Games Showcase a Starfield Direct získaly za pouhých 7 dní více než 92 milionů zhlédnutí. Představuje to 38% nárůst zhlédnutí oproti loňskému ročníku. „Nemůžeme vám dostatečně poděkovat za účast a doufáme, že jste z budoucnosti Xboxu stejně nadšení jako my,“ uvedl v tiskové zprávě Microsoft.

Když se prezentace připravovala, dali si zodpovědní lidé za cíl ukázat hry pro každý typ hráče. „Ať už jste posedlí RPG, sběratelé indie kuriozit, PC hráči, majitelé konzolí, nebo herní nováčci,“ vysvětlil Microsoft svůj záměr. Vidět jsme mohli Starfield, Forza Motorsport, Hellblade II: Senua's Saga, Fable, South of Midnight, Avowed, Clockwork Revolution, Microsoft Flight Simulator 2024, Towerborne a další hry Microsoftu, stejně tak tituly od partnerů jako Star Wars Outlaws, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Cities: Skylines 2 nebo 33 Immortals.

Celkem bylo odhaleno 27 her (13 od Microsoftu a 21 z nich bude v Game Passu), stejně tak Microsoft ukázal světu Xbox Series S Carbon Black. Na to vše navázala Xbox Games Showcase Extended, kde se představilo například High on Knife DLC pro High on Life.

V srpnu se Xbox vydá do Německa na veletrh Gamescom, kde podle svých slov postaví největší stánek, jaký kdy Xbox na této akci měl. Takže si návštěvníci budou moci vyzkoušet připravované hry a my ostatní budeme moci sledovat oznámení novinek na zahajovacím večírku z produkce Geoffa Keighleye.