Fanoušci akčních RPGček při této novince nezajásají. Magazín PC Gamer udělal rozhovor s ředitelem studia Grinding Gear Games, Chrisem Wilsonem. Ten nepotěšil příznivce jedničky. Čekání na Path of Exile 2 bude ještě dlouhé. Má se ale vyplatit. V rozhovoru došlo také na situaci kolem koronaviru.

„Nelíbí se mi obviňování COVIDu za všechny problémy při vývoji. Je ale pravda, že pandemie momentálně tvoří opravdu velkou část našich problémů. Bylo opravdu těžké najmout pracovníky, protože hranice Nového Zélandu jsou zavřené, takže jsme museli tvorbu našeho týmu trochu zpomalit. Rychlost vývoje [Path of Exile 2] nebyla tak rychlá, jak jsme chtěli. Náš cíl je tak pracovat co nejtvrději v roce 2021 a dokončit co nejvíce věcí, což by nám mohlo dát představu o datu vydání, které plánujeme oznámit koncem letoška.“

Poté, co se PC Gamer zeptal zdalipak ředitel shledává rok 2022 jako vhodný pro vydání hry, dostal odpověď: „Ano, myslím si, že ta doba je přesná“.

Path of Exile 2 není vyloženě novou hrou. Mnohem více se jedná o obsáhlou expanzi a pokračování k prvnímu dílu. Grinding Gear v minulosti řekli, že „Path of Exile 2 je novou příběhovou linkou, bude ale hratelná i s prvním dílem“. Stará i nová příběhová linka má směřovat ke stejnému konci.

Přestože vývojáři pilně pracují na zatím největší expanzi v historii série, vyvíjejí i nové menší datadisky. Jeden z nejnovějších je Echoes of the Atlas, který dorazí již 15. 1. a přidá spoustu end-game obsahu, soubojů s bossy nebo zbrusu nový strom dovedností.

Path of Exile je bezplatné akční RPG, které vyšlo v roce 2013 na počítače. Xbox One verze následovala v roce 2017 a na začátku roku 2019 se hra dostala na PlayStation 4. Titul můžete hrát i sami.

Path of Exile 2 je v plánu na stejné platformy, plus PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Otázkou zůstává, zda konzolové verze vyjdou současně s PC verzí.