Vývojáři z celého světa ujišťují fanoušky, že vývoj her i přes globální pandemii koronaviru nadále probíhá. Jednou z firem je i polský CD Projekt RED, který ústy člena představenstva Michala Nowakowského objasnil situaci. Současně všechny uklidnil, že práce na Cyberpunku 2077 úspěšně pokračují.

Díky našim nindžům z IT a administrace se nám podařilo přesunout všechny domů a vývoj Cyberpunku i Gwentu běží dál. Byl to šílený týden!“ Dále dodal, že v případě společnosti jako CD Projekt RED to znamená, že se na „home office“ přesunula přibližně tisícovka lidí hned z několika kontinentů. Krom vyjádření Michala Nowakowského také studio vydalo oficiální zprávu, jejíž český překlad vám přinášíme níže:

„Vážení přátelé,

spoustu z vás nejspíš zajímá, jaká je situace v CD PROJEKT RED a jaký dopad má COVID-19 na naše každodenní fungování. Zde je krátká aktualizace.

Během minulého týdne jsme se celé situaci přizpůsobovali a postupně jsme zaváděli preventivní opatření napříč celou organizací. Rovněž jsme vylepšovali vybavení a infrastrukturu, abychom našim zaměstnancům umožnili pracovat na dálku, z bezpečí domova.

Na základě těchto příprav CD PROJEKT RED přechází na režim kompletní práce na dálku a bude v něm pokračovat, jak dlouho to bude nutné. Je to způsob, který podle nás zajistí nejvyšší možnou zdravotní ochranu všem členům našeho týmu. A přestože je to pro všechny trochu nové, této výzvy se nebojíme a nic nenaznačuje tomu, že bychom měli přestat ve snaze přinést vám v září úžasné akční RPG.

Opatrujte se!

CD PROJEKT RED“

Cyberpunk 2077 vyjde 17. 9. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. Potvrzen byl bezplatná upgrade pro Xbox Series X. To samé očekáváme i pro PlayStation 5.