Capcom se připravuje na představení plnohodnotného pokračování série Resident Evil. Devátý díl má být brzy oznámen, naváže na tři roky starý Resident Evil Village a patrně uzavře novou trilogii. Ta začala v roce 2017 vydáním sedmého dílu a pokračovala před necelými třemi roky hrou Village. Ta bude mít výročí 7. 5.

Tvrdí to známý leaker Dusk Golem. Ten zopakoval dřívější informace. Resident Evil 9 je nejdéle vyvíjenou hrou v historii série a Capcom chce zvednout laťku survival hororů. Japonskou společnost povzbudil úspěch Village, stejně tak posledních remaků. Díky tomu bylo vývojářům umožněno se hře déle věnovat a stavět ji na technologiích otevřeného světa Dragon’s Dogma 2.

Co se data vydání týče, Resident Evil 9 máme očekávat na začátku roku 2025. Dusk Golem měl nejednou slyšet leden 2025 jako měsíc, ve kterém se má hra objevit. Při vývoji hry ale nikdy nevíte, proto na to úplně nespoléhá.

V budoucnu nás mají čekat další dobrodružství. Dle spekulací dal Capcom na začátku roku 2023 zelenou dalším titulům nesoucí jméno Resident Evil, včetně dalších remakům.

Pokud nebude Resident Evil 9 představen v těchto dnech, patrně si Capcom překvapení nechá na červen, kdy proběhne Summer Game Fest a další videoherní prezentace. Nebo se domluví se Sony, která prý na květen chystá svou přehlídku.