Streamer Herschel „Dr Disrespect“ Beahm se svým týmem připravuje multiplayerovou first-person střílečku Deadrop, která má velké ambice. Jak se zdá, práci studia Midnight Society sledují i zaměstnanci Activisionu, kteří se okatě inspirovali u nového skinu pro Call of Duty: Warzone a Call of Duty: Vanguard.

Řeč je o nedávno představené postavě Doomsayer, jež je součástí balíčku Malware. Doomslayer nosí černou zbroj a kápi a na masce má modro-zelený hologram lebky. Fanoušci poukazují na podobu s hrdinou, který byl v červenci představen pro Deadrop.

Robert Bowling ze studia Midnight Society, dříve pracoval jako kreativní stratég a komunitní manažer pro Infinity Ward (tvůrce Call of Duty), si z této situace na Twitteru dělal legraci. Vzkázal, že mají skin alespoň pojmenovat po něm.

Společnost Activision se k obvinění z plagiátorství nevyjádřila. Není to ale poprvé, co mu čelí v souvislosti s Call of Duty. Před několika týdny byl stažen skin Loyal Samoyed. Ten měl hráče proměnit na chlupaté pejsky, ale moc se podobal dílu z roku 2019 od umělce Saila Lina. Activision se za chybu omluvil.