O battle royale módu pro Call of Duty: Modern Warfare se spekuluje už přinejmenším od zveřejnění videa ke druhé sezóně, kde se objevil mimo jiné kouřový kruh obepínající bojiště. Od té doby na internet unikají nové informace, které víří další spekulace.

Zatím poslední se týká data vydání a způsobu distribuce. Podle webu VideoGamesChronicle battle royale mód vyjde začátkem března, vzhledem ke stávající praxi vydávání aktualizací se tak stane pravděpodobně 10. 3. Mód s názvem Warzone se objeví nejen v nabídce hry, kde už má připraveno místečko, ale údajně vyjde také samostatně jako free-to-play titul. Vývojáři si od tohoto kroku slibují, že přilákají k sérii nové hráče. Podobně jako se jim to daří s Call of Duty: Mobile.

Bezplatná verze Warzone bude sdílet s Call of Duty: Modern Warfare stávající systém progrese, takže majitelé hry mají v tomto ohledu před „neplatiči“ pěkný náskok. S novým módem samozřejmě počítá i Battle Pass k 2. sezóně.

Pokud zdroje VCG nelžou, ještě tento týden odstartuje marketingová kampaň, jejíž součástí budou i akce pro prominentní YouTubery a streamery. Do té doby si musíme vystačit s informacemi od dataminerů a spekulacemi podloženými anonymními zdroji z blízkosti vývojářů.

CO VÍME O MÓDU WARZONE

Základní pravidla battle royale by měla zůstat zachována. To znamená, že i ve Warzone seskočíte z letadla na rozsáhlý ostrov, kde bojujete o přežití. Nejdřív se napakujete výbavou a zbraněmi, a pak se pustíte do boje na stále se zmenšujícím bojišti. Poslední tým nebo hráč vyhrává.

To je battle royale v kostce. Čím má být Warzone specifický? Podle dosavadních informací a leaků bude podporovat až 200 hráčů na jedné mapě. Bojiště by mělo být ve srovnání se základní mapou z Blackoutu dvakrát tak velké. Z Apex Legends si prý hra vypůjčí systém pingování, tedy rychlého označování nepřítele, zbraně nebo směru pomocí jednoho tlačítka. Vlastním příspěvkem k inovaci žánru mají být například Kill Streaky či Drop Kity, které by umožnily hráčům, aby si navolili obsah dropů.

Součástí lootu mají být mimochodem i tokeny pro návrat do hry v případě zabití. Samotný token ovšem nestačí, nejprve musíte vyhrát v duelu s dalším vyřazením hráčem. Souboje 1 na 1 se odehrají v komorní mapě Gulag Showers, která vychází z mise The Gulag v Modern Warfare 2. Miniaréna ovšem nebude otevřena po celou dobu, jinak by mač trval věčnost. 

Zní to každopádně zajímavě. Doufejme, že se brzy dočkáme i nějakých oficiálních informací a nejen útržků.