Zkušení vývojáři, kteří se podíleli na vývoji Zaklínače 3, Cyberpunku 2077, Dead Island a dalších převážně polských AAA her, před časem založili studio Starward Industries. U příležitosti 99. narozenin Stanisława Lema představili The Invincible, který je inspirován stejnojmenným sci-fi románem.

The Invincible má být retro-futuristický thriller z pohledu první osoby, jenž hráče zavede na neznámou pouštní planetu Regis III, kde budou bojovat s roboty připomínající pavouky. Celá hra se bude odehrávat v jiné časové ose, digitální éra nenastala a všechna zařízení, včetně skeneru a průzkumného vozidla, budou založena na analogové technologii.

Příběh se soustředí na vesmírného vědce na nepřátelské planetě, kde hledá pohřešované členy své posádky. Tvůrci lákají na nelineární příběh, který ovlivní vaše rozhodnutí během dobrodružství připomínající vesmírný závod studené války.

„Při přistání na planetě Regis III musíte najít pohřešované členy posádky pomocí pokročilého vesmírného vybavení, a přitom se spoléhat na svůj mozek a instinkty, abyste přežili na planetě, která se rychle stane nepřátelskou. Brzy zjistíte, že Regis III má děsivá tajemství, která budete odhalovat a zjišťovat osudy své posádky,“ uvádí studio.

The Invincible má být AA hra postavená na zkušenostech z vývoje AAA. Studio Starward Industries chce nabídnout menší, přesto průkopnické projekty. Ten první pohání Unreal Engine 5 a vyjde někdy během příštího roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X a Series S.

Podívejte se na první artworky z The Invincible: