Yves Guillemot jako generální ředitel Ubisoftu tvrdí, že Star Wars Outlaws neuspěli kvůli příliš vysokému očekávání. Novinku od studia Massive brání a mluví o náročném trhu. Ve skutečnosti se ale akční adventura neprodává vůbec dobře.

Ubisoft o prodejích Star Wars Outlaws nemluví. Insider Gaming se podařilo zjistit, že akční adventura má na kontě milion prodaných kusů. Ke konci srpna/augusta se spekulovalo o prodejích přibližně 800 tisíc kopií. S takovým výsledkem by menší vydavatelé a vývojáři byli spokojeni, ale Ubisoft od hry s velkým rozpočtem očekával zkrátka více.

Jen pro srovnání, menší Assassin's Creed Mirage dosáhl během tří měsíců od vydání na 5 milionů prodaných kusů. Ve francouzské společnosti teď mohou doufat, že hráči dostanou do konce roku na Star Wars Outlaws ještě chuť. Pomoci mají aktualizace s opravou chyb, stejně tak vydání prvního rozšíření hry naplánovaného na 21. listopadu/novembra. Ve stejný den bude hra v nabídce Steamu.

Připomínáme odklad Assassin’s Creed: Shadows z listopadu/novembra 2024 na únor/február 2025. Ubisoft dopřál vývojářům více času, aby mohli vyřešit chyby a vyladit hru, protože si uvědomil jednu důležitou věc: Aby se hra dobře prodávala, musí být kvalitní. Z části je to reakce na neúspěch Star Wars Outlaws.

V naší recenzi zjistíte, že „Star Wars Outlaws je akční adventura, která na jedné straně přináší dobré a svěží nápady, ale na straně druhé kopíruje stejné postupy jako každá další hra od společnosti Ubisoft. Zatímco se hře daří vytvořit živoucí svět, který si zamiluje každý příznivec značky Star Wars i zábavný systém reputace, troskotá na generické hratelnosti i úkolech podle jedné šablony. Pokud jste tak dlouho hru od Ubisoftu nehráli, budete se pravděpodobně bavit. Pokud ale hledáte cokoli víc, Star Wars Outlaws tím jednoduše není.“